Schaken populair tijdens Baggerfestival

bagger17b

Drukte bij de simultaangevers

SLIEDRECHT – De nieuwe start van het Baggerfestival in baggerdorp Sliedrecht is een groot succes geworden. Ook het schaken kwam goed onder de aandacht. De aanloop bij de stand van Schaakvereniging Sliedrecht was afgelopen zaterdagmiddag groot. Vooral de Sliedrechtse jeugd deed zich gelden in een partij tegen één van de Sliedrechtse schaaktoppers.

Clubkampioen Peter van den Bergh had zijn handen vol aan de vele tegenstanders die hem wel eens wilden verslaan. Ook Jorik Klein, clubkampioen van vorig jaar, had het druk om de vele tegenstanders te kunnen verslaan.

In de tweede helft van de middag werd vooral Robert van Rekom bezig gehouden door enkele flinke volhouders, die duidelijk lieten zien over het nodige schaaktalent te bezitten.

De toeschouwers konden ook meedoen met een schaakquiz of met het oplossen van een schaakprobleem van Internationaal probleemmeester Henk Prins. De deelnemers krijgen eerdaags de uitslag en prijs toegestuurd.

bagger17c

Jidde toonde zich een echte schaker

En dat schaken vooral voor alle leeftijden is liet de 2 jarige Jidde van den Bergh wel zien. Even schaken maar dan snel plassen…

Al met al een drukke middag voor de schakers van Schaakvereniging Sliedrecht. Veel deelnemers hebben aangegeven wel belangstelling te hebben voor de actieve Schaakvereniging Sliedrecht. De komende weken kunnen belangstellenden al gratis meedoen met het Vakantietoernooi. Klik hier voor alle informatie daarover. Op 31 augustus aanstaande begint het nieuwe seizoen bij Schaakvereniging Sliedrecht. Dan kunnen belangstellenden altijd een kijkje komen nemen of direct deel gaan nemen aan één van de vele competities. Secretaris Peter van den Bergh geeft graag nadere informatie over Schaakvereniging Sliedrecht.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie