Koploper hard onderuit tegen Floris Verweij

Floris gaf koploper William weinig kans

SLIEDRECHT – In de zevende ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is koploper William Gijsen afgelopen donderdag onderuit gegaan tegen Floris Verweij. Gijsen speelde de partij enigszins passief en, ondanks zijn traditionele tijdnood, wist Verweij met een stevig eindoffensief de partij naar zich toe te trekken. Het spel van Verweij gaat met sprongen vooruit nu hij meer op de donderdagen aanwezig is.

Achtervolger Wim Hokken profiteerde niet van de misstap van William, maar verloor van Wim Pool. Hokken blijft nog wel op de tweede plaats, maar ziet een groot aantal spelers oprukken naar de top. Zo won Peter van den Bergh knap van Johan van der Griend en schoof  Jorik Klein geroutineerd Arco van Houwelingen van het bord.

Bert Dobber won gedecideerd van Martijn

De gebroeders Stoker hadden geen beste avond. Joost verloor van een ontketende Peter Vis, terwijl Martijn geen antwoord had op de aanval van Bert Dobber.

Tim Schakel vierde zijn 60e verjaardag met een mooie overwinning op Jaap Euser. Jan Sulman maakte opnieuw gebruik van zijn uitgebreide openingskennis en rolde deze ronde Martin Prins op.

Henk Prins en Mark van Hulst speelden een gelijk opgaande partij, maar in het eindspel wist Prins met een mooi kwaliteitsoffer het punt naar zich toe te trekken. Ferhat Erdogan moest in het eindspel zijn meerdere erkennen in Kees Wessels.

Willem won in aanvallende stijl

Willem Kuiper en Willem Barendswaard scoorden hun eerste volle punt van dit seizoen. Kuiper wist te winnen van Mike Boom, maar was zo onder de indruk van zijn spel, dat hij Boom meteen uitnodigde voor de volgende ronde van het Sterrenteam. Willem Barendswaard speelde tegen een goed voorbereide Johan Gijsen, maar wist uiteindelijk wel te winnen.

A.s. donderdag wordt de 9e ronde gespeeld in de kantine van Korfbalvereniging SKC Merwede/Multiplaat. A.s. zaterdag spelen het 1e en 2e team de 3e ronde in de KNSB competitie in sporthal De Basis.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie