Niels Mijnster clubkampioen!!

Niels Mijnster: kampioen 2019

SLIEDRECHT – Nadat concurrent Wim Hokken zijn traditionele remise tegen Jerry van Rekom had gespeeld kon Niels Mijnster afgelopen donderdag eveneens de vrede sluiten met tegenstander Tim Schakel, wetende dat dit voldoende was om zich voor de eerste keer te laten kronen tot clubkampioen van Schaakvereniging Sliedrecht.

De een na laatste ronde bracht dan uiteindelijk de beslissing, al was het al een aantal weken duidelijk dat Niels de beste papieren had. 20-voudig kampioen Wim Hokken kon Mijnster als enige nog een beetje bijhouden, maar het gat in reële punten (75% om 65%) was te groot.

De kampioen in gedachten

Mijnster is een speler uit de eigen jeugd. Hij is al jaren vaste kracht in het eerste team en staat bekend om zijn aanvallende speelstijl. Soms weet hij uit niets toch een gewonnen stelling te creëren. Hij is de 23ste clubkampioen in de 83-jarige historie van Schaakvereniging Sliedrecht. Dit seizoen was hij duidelijk de sterkste. Van de 26 partijen wist hij er maar liefst 16 te winnen, speelde hij 7 keer remise en verloor hij slechts 3 keer (van Wim Pool, William Gijsen en Robert van Rekom). Al met al is hij de terechte nieuwe clubkampioen en staat hij dus in de eregalerij van clubkampioenen.

Met nog 1 ronde te gaan is het podium zo goed als rond. Wim Hokken toch netjes tweede en Wim Pool eindigt met een mooie eindsprint op de derde plaats. Opvallend is dat de eerste 5 plaatsen worden bezet door oud-kampioenen.

Pool won deze ronde snel van William Gijsen, die het weekend in Parijs (en dan vooral het eten) nog in de benen had. Peter van den Bergh had de grootste moeite met een ontketende Jurgen de Haan en kwam met remise nog goed weg.

Peter Vis is in vorm

Dana Verheij had waarschijnlijk al haar kruit in Parijs verschoten en zag haar partij tegen Arjan van der Leij de mist in gaan. Henk Prins moest zijn meerdere erkennen in Wout Boer, terwijl Peter Vis in een dubbele Leeuw tegen Arco van Houwelingen liet zien dat zwart beter uit de opening kwam.

Marcel Klein moest verrassend het onderspit delven tegen een steeds beter spelende Johan Gijsen en Leo Koppelaar wist in een lange partij toch nog te winnen van Cees Moes.

Peter de Voogd wist er, ondanks een stuk achterstand, nog een halfje uit te slepen tegen Ferhat Erdogan.

A.s. donderdag is dus de laatste competitieronden en spelen twee teams de laatste externe ronde. Het 4e team kan in de uitwedstrijd tegen Hoeksche Waard kampioen worden en het 6e team vecht thuis tegen hekkensluiter CSV uit Capelle ad IJssel voor lijfsbehoud.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

3 reacties op Niels Mijnster clubkampioen!!

 1. Kees Wessels schreef:

  Een natuurtalent en hij is zo puur en gewoon gebleven!
  Gefeliciteerd!

 2. Bert Dobber schreef:

  Gefeliciteerd Niels, je bent een ware kampioen!!!!!

 3. Tim Schakel schreef:

  Nogmaals proficiat Niels met je kampioenschap! Onze slotstelling bleek in evenwicht maar had nog alle kanten uit kunnen gaan. Uit respect nam ik je remiseaanbod aan, wetende dat jij handiger bent in scherpe stellingen.

Geef een reactie