Jabber al-Yassin stunt bij jeugd

Jabber gaat steeds beter schaken

SLIEDRECHT – Hij schaakt nog niet zo lang, maar de trainingen met zijn vader werpen nu al vruchten af. Jabber al-Yassin liet afgelopen donderdag in de zevende ronde van de Voorjaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht zien dat er in de tweede groep rekening met hem moet worden gehouden. Dat ondervond koploper Sven Langstraat, die op fraaie wijze door Jabber werd verslagen. al-Yassin junior nadert zo met rasse schreden de top 3

Joas won twee keer

In de tweede groep blijft Sven Langstraat aan kop, maar zijn voorsprong op een ontketende Joas Berkhouwer, die 2 keer wist te winnen, slinkt met de week.

In de eerste groep wordt het met de ronde spannender. De koplopers Vincent Langstraat en Willem Theunisse verloren beiden 1 keer en wonnen 1 keer en zagen de wel 2 keer winnende Barend van Dieren snel naderbij komen. Ook titelverdediger Karel Peursem lijkt weer in vorm te komen en kan nog steeds op titelprolongatie afstevenen.

In de derde groep blijft Theo Theunisse ongenaakbaar. Al bleven Arie Sterrenburg en Justin Sloots enigszins bij doordat beiden wisten te winnen.

Aanstaande donderdag staat de volgende ronde van de Voorjaarscompetitie op het programma. Verrassingen zijn dan opnieuw uit te sluiten.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie