Wim Pool winnaar 1e speelronde rapidcompetitie

Wim Pool won overtuigend zijn partijen

SLIEDRECHT – Op donderdag 2 januari vond de eerste speeldag van de rapidcompetitie van seizoen 2019/2020 plaats. Ruim 30 schakers uit Sliedrecht en omstreken namen het tegen elkaar op in kleine poules om punten te verdienen voor de eindrangschikking. Hieronder zullen de resultaten per ratinggroep worden gepresenteerd. Wim Pool was de winnaar van de eerste speelavond.

Onderstaand de verrichtingen per groep, waarbij elke groep ingedeeld werd op rating.

Sami won groep 3

We beginnen bij groep 3. Poule 3A werd een prooi voor Sami Al-yasin die al zijn partijen won! Met een dergelijke prestatie hoor je misschien wel thuis in groep 2. Ook Leo Koppelaar speelde voortreffelijk. Poule 3B bestond uit 5 man en daarin wist Leo 4 van zijn 4 partijen te winnen. Daarmee lijkt hij aan zijn zevende jeugd te zijn begonnen. Of de avond heeft hem voor €200 aan briefjes van €50 gekost. Welke van de twee het is mag de lezer zelf bepalen.

Groep 3 tussenstand  
Speler Totaal aantal punten
Sami Al-yasin 4
Leo Koppelaar 4
Marcel Klein 3
Ferhat Erdogan 3
Theo Heukels 3
Rik Versteeg 2
Mike Boom 2
Simon Kadijk 2
Mark van Hulst 1
Johan Gijsen 1

Dan gaan we verder naar groep 2. In poule 2A won uw verslaggever (Jurgen de Haan) al zijn partijen. Gezien zijn rol als wedstrijdleider werd hij door een aantal figuren beschuldigd van matchfixing, wat waarschijnlijk terecht is. De indeling van de volgende speelavond laat zich al raden: alle promovendi van groep 2 in een poule tegen elkaar. In dezelfde poule werd André van Dieën helaas laatste. Hij speelde leuk spel, maar miste net te vaak de nauwkeurigheid. Daardoor mag hij het de volgende speelavond in groep 3 gaan proberen.

Martijn speelde sterk

In poule 2B kwam Martijn Stoker als ongeslagen winnaar uit de bus. Daarmee laat hij zien dat spelen in een KNSB team goed is voor je prestaties. De volgende keer is de kans groot dat hij zijn teamgenoten zal treffen in groep 1. Zijn ‘zus’ verwerpt de hypothese over spelen in een KNSB team echter. Joost heeft naar eigen zeggen ‘een aantal goede lessen’ gehad, die hij kan gaan toepassen in groep 3.

Poule 2C leek aan het begin van de avond met 3 man te starten en daardoor al snel plaats te kunnen nemen aan de bar. Gelukkig was daar reddende engel Marcel Klein, die op het laatste moment de poule kon versterken. Peter Vis was de grote ratingfavoriet, maar Martin Prins liet in de eerste ronde zien dat hij het vissen nog niet verleerd is. Peter herpakte zich daarna sterk en won zijn resterende partijen. Daarmee promoveert hij naar groep 1. Arco van Houwelingen speelde sterk, maar moest promotie aan hem laten voorbijgaan vanwege zijn 0 tegen Peter.

Groep 2 tussenstand  
Speler Totaal aantal punten
Jurgen de Haan 8
Martijn Stoker 8
Arco van Houwelingen 7
Peter Vis 7
Louis Rutgers 6
Bert Dobber 5
Luana Mensing 5
Jaap Euser 4
Martin Prins 3
André van Dieen 2
Joost Stoker 2

Dan komen we uit bij de groten der aarde, de titanenstrijd in groep 1. Wim Pool lijkt aan de winnende hand door zijn sterke optreden in poule 1A. Hij won al zijn partijen. El Presidente lijkt het te druk te hebben met het in stand houden van zijn titel als remisekoning. Dit gaat tegenwoordig zo ver dat hij in een van zijn partijen niet koos voor mat in 2, maar in plaats daarvan opteerde voor eeuwig schaak. Groep 2 is gewaarschuwd.

Adrian bewees zijn goede vorm

In poule 1B was het razend spannend, maar uiteindelijk zijn Robert van Rekom en Adrian Mensing bovenaan gelijk geëindigd. Arjan van der Leij en Teunis den Rooijen zaten er kort achter. William Gijsen liet zien dat zijn prestaties aan de bar tegenwoordig veel beter zijn. Mocht u tegen hem komen te spelen in groep 2, biedt hem dan vooral een Westmalle Dubbel aan. Dit gebaar zal hij zeker kunnen waarderen.

In poule 1C leek een complotje gesmeed te zijn om de punten met elkaar te delen. Jorik Klein, Tim Schakel en Kees Wessels zijn alle drie bovenaan geëindigd. Willem Barendswaard zat er net onder en Willem Kuiper was waarschijnlijk buiten het complot gesloten. Hij heeft beloofd revanche te nemen in groep 2.                

Groep 1 tussenstand  
Speler Totaal aantal punten
Wim Pool 12
Robert van Rekom 10,5
Adrian Mensing 10,5
Tobias Dekker 9
Tim Schakel 9
Kees Wessels 9
Jorik Klein 9
Hans Klein 6
Teunis den Rooijen 6
Arjan van der Leij 6
Willem Barendswaard 6
William Gijsen 3
Jerry van Rekom 3
Willem Kuiper 3

Daarmee is een einde gekomen aan een mooie avond rapid. De volgende speelavond is op donderdag 2 april, uiteraard in de Havik. Hopelijk tot dan!

Dit bericht is geplaatst in Rapid. Bookmark de permalink.

Geef een reactie