Debutant Langstraat laat zich gelden

Rik verliest de partij maar wint de titel: aspirant-wedstrijdleider!

SLIEDRECHT – Donderdag 9 september werd de eerste competitiewedstrijd van het seizoen gespeeld. Na een Zwitserse indeling van aspirant-wedstrijdleider Rik Versteeg konden de schakers weer van start. Hieronder volgt een kort overzicht van de hoogtepunten (of dieptepunten) beschreven door reporter Jurgen de Haan.

Competitiedebutant André Langstraat liet zien dat hij het schaken goed heeft afgekeken van zijn zoons, door gelijk te winnen van Ferhat Erdogan. Een mooi resultaat voor de eerste echte interne partij. Waarde lezer, u bent gewaarschuwd.

Titelverdediger Peter schoot uit de startblokken door relatief vroeg in de avond van Peter te winnen. Wat er precies is gebeurd is voor uw verslaggever onduidelijk, maar het leek erop dat Peter Peter te grazen had genomen met een truc.

Of Peter V?
Peter vd B?

Jorik Klein won ook, maar niet in eigen stijl. Meestal loopt hij in de opening al een flinke
tijdsachterstand op, om vervolgens toe te slaan in het middenspel. Ditmaal had hij echter maar een halfuur bedenktijd gebruikt om Johan van der Griend te verslaan, die zijn goede vorm van de zomer thuis had laten liggen.

Martijn pakte een mooi half punt

Martijn Stoker en Wim Pool speelden de langste partij van de avond. Wim dacht een te ver doorgeschoven pion van Martijn wel even te kunnen rapen, maar dit was lastiger dan het leek. Er volgde een mooi gevecht, dat uiteindelijk uitmondde in remise.

In de partij Rik Versteeg – Stefan van der Waal greep Rik naar eigen zeggen al mis op zet twee. Hij wilde graag Weens spelen, maar pakte zijn verkeerde paard en speelde 2. Pf3. Deze psychologische klap is hij niet meer te boven gekomen.
Dana Verheij kwam aardig uit de opening tegen Wim Hokken. Wim is echter niet voor een gat te vangen en zette de koningsaanval in. Nadat de rookwolken waren opgetrokken bleef er een eindspel over van twee lopers tegen een toren. In tijdnood redde Wim knap een remise.

Henri had een intense partij tegen de BYE

Uw verslaggever ging geruisloos ten onder tegen Arjan van der Leij. Henri Hartog had de zwaarste tegenstander van de avond: BYE. Het werd een intens gevecht, maar uiteindelijk wist La Chouffe toch te winnen.

Hoogte- en dieptepunten die niet genoemd zijn kunt overigens terugvinden in de stand. Op naar ronde 2!

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie