Koploper Gijsen verslaat titelverdediger

William Gijsen lijkt niet te stuiten

SLIEDRECHT – Na de dertiende ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht lijkt huidig kampioen Peter van den Bergh titelprolongatie al te kunnen vergeten. Na een ingewikkelde partij met wisselende kansen moest de achtvoudig kampioen uiteindelijk zijn meerdere erkennen in koploper William Gijsen, die op jacht is naar zijn eerste cap. Gijsen staat nu ruim aan kop, omdat hij zijn naaste concurrenten punten zag verspelen.

Zo kwam Arjan van der Leij niet verder dan remise tegen 20-voudig kampioen Wim Hokken en kwam Wim Pool met zijn halfje tegen Jerry van Rekom nog goed weg. Jorik Klein won wel – van Peter Vis – en stormde zodoende de top-3 binnen.

Verrassend was de winst van Johan van de Griend tegen Teunis den Rooijen, die in het middenspel pardoes koos voor het aangeboden damegambiet door zijn belangrijkste stuk gratis weg te geven.

Michiel kon opnieuw lachen na een zege

Onderaan boekte Michiel van den Berg zijn derde zege op rij. Van den Berg – in de externe competitie ook in topvorm – stijgt door zijn zege op Cees Moes een flink aantal plaatsen en heeft aansluiting bij de middenmoot gevonden.

Opvallend was ook de winstpartij van Marcel Klein op Ferhat Erdogan. Het was al even geleden dat de voorzitter het zoet van een zege smaakte. Nu was het na een goede partij eindelijk weer raak.

Nieuwkomer Remon Wismeyer speelde een moeilijke partij tegen Leo Koppelaar, maar wist uiteindelijk toch een remise bij te schrijven.

Aanstaande donderdag heeft de veertiende ronde van de interne competitie plaats.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie