Ferhat Erdogan staakt opmars Rick Stuy

Ferhat aan de bak

In de laatste ronde van de interne competitie van dit jaar heeft Ferhat Erdogan een mooi punt meegepakt. In een scherp middenspel won hij een stuk tegen de riskant spelende Rick Stuy. Het eindspel dat volgde speelde Erdogan keurig uit, waardoor de opmars van de steeds sterker spelende Stuy tijdelijk werd gestaakt. Wat er verder allemaal heeft plaatsgevonden afgelopen donderdag, leest u hieronder.

Jeroen Brandsma werd door een niet nader te noemen verenigingslid voorgelogen dat het droog zou blijven. Hij arriveerde volledig doorweekt, maar liet zich niet van de wijs brengen. Hij strafte een foutje van Peter Vis genadeloos af.

André won aanvallend

André Langstraat pakte weer een winstpartij mee, Johan Gijsen was deze keer het slachtoffer. Wim Hokken haalde het volle punt binnen tegen Johan van der Griend. Wout Boer liet zich niet van de wijs brengen door het snellere speeltempo dat wordt gehanteerd tegen Dana Verheij. Ook hij won zijn partij.

Titelkandidaat William Gijsen had het niet makkelijk tegen Jerry van Rekom. De partij kon alle kanten op, maar een paar onnauwkeurigheden in tijdnood van de kant van van Rekom werden hard afgestraft door Gijsen. Arjan van der Leij speelde wat met zijn eten, maar uiteindelijk had Arco van Houwelingen naar eigen zeggen geen enkele kans.

Teamgenoten Joost Stoker en Tjerry Hut waren aan elkaar gewaagd, totdat Tjerry een positioneel foutje maakte, waar Stoker dankbaar gebruik van maakte. Marcel Klein had thuis geoefend. Remon Wismeyer werd het slachtoffer. U bent gewaarschuwd!

Adrian Mensing trok de partij in de opening al naar zich toe. In zijn lange theoriestudies had hij ook het hoofdstuk over 1. … b6 niet overgeslagen. Op den duur trapte hij echter in een tactisch valletje, waardoor Wim Pool eeuwig schaak kon houden.

Uw verslaggever speelde tegen de Samivariant van de Trompowsky. Sami Al-yasin speelde het middenspel wat frivool, waardoor zijn stelling begon te kraken en uiteindelijk instortte. André van Dieën had al eerder op de dag toegeslagen. Toch wist hij in een eindspel dat beide kanten op kon gaan remise te houden tegen Mark van Hulst.

Lang leek het dat Joshua Terlouw de titel ‘oudste jeugdspeler van Nederland’ over zou nemen van Roland Kop, maar afgelopen donderdag was het dan zo ver: Terlouw debuteerde in de senioren en mocht aantreden tegen Rik Versteeg. Helaas zonder resultaat, maar daarna maakte hij een indrukwekkend bardebuut. Dan komt de rest vanzelf wel goed.

Donderdag 29 december zal de eerste snelschaakronde van start gaan. Komt dat zien!

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie