Wim Pool tackelt koploper

Wim Pool slaat toe

In de negentiende ronde van de interne competitie heeft Wim Pool een poging gedaan de opmars van William Gijsen naar zijn eerste clubkampioenschap te staken. In het eindspel kon Pool de winst met een vrijpion binnenhalen. Gijsen behoudt echter een ruime voorsprong op zijn naaste concurrenten. Vooralsnog hoeft hij zich dus geen zorgen te maken.

Martin Prins speelde tegen een oude bekende van de club, Corné Noordegraaf. Helaas voor Prins had Noordegraaf nog een aardige pot in de vingers en moest hij het onderspit delven. David Prook en Paul Schakel hebben ook deze ronde laten zien dat ze voor aardig wat opschudding in de ranglijst kunnen gaan zorgen. Allebei wisten ze weer te winnen.

Verder speelde Luana Mensing een mooie partij tegen Wout Boer. Lang had Luana het initiatief, maar toen ze in tijdnood kwam, wist Wout de stelling naar zich toe te trekken. Teunis den Rooijen moest flink in de verdediging na een stukoffer van Wim Hokken. Teunis wist de aanval af te slaan en kon zijn materiële voorsprong omzetten in een punt.

In een avontuurlijke bui haalde Tjerry Hut zijn dame wat vroeg van stal. Rick Stuy liet zich echter niet van de wijs brengen en strafte het frivole spel van zijn tegenstander keurig af. Sami Al-Yassin speelde een sterke pot tegen Joost Stoker en kon ook een punt bijschrijven. De overige uitslagen zijn terug te vinden op de site.

Donderdag 2 februari staat de volgende competitiewedstrijd op het programma. Daarvoor, dinsdag 31 januari, mag het eerste viertal van Sliedrecht aantreden tegen Hendrik-Ido-Ambacht.

Dit bericht is geplaatst in Senioren, Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie