Sliedrecht 3 sluit seizoen af in stijl

Teamleider zonder zorgen

SLIEDRECHT – De laatste ronde van dit seizoen mocht Sliedrecht 3 nog hopen op de titel, maar om überhaupt kans te maken moest er wel gewonnen worden van Spijkenisse 3. Dat dat is gelukt, blijkt wel uit de eindstand: 6,5-1,5. Gezien het onderlinge krachtsverschil is dit een logische uitslag. Hoe de middag is verlopen, leest u hieronder.

kees van der does
Kees ging als de bliksem

Het begin van de middag verliep meer dan gesmeerd. Kees van der Does was als eerste klaar. Hij kwam goed uit de opening en ging op de aanval over. Die aanval sloeg in als de bliksem en al snel kon zijn tegenstander de dreigingen niet meer pareren. Niet snel daarna was Bert Dobber klaar. In de opening won hij een sloot pionnen. Een batterij van een dame en een loper bleek vervolgens fataal.

Hierdoor kwam Sliedrecht snel op een 2-0 voorsprong, maar daarna ging het allemaal wel heel snel. Uw verslaggever kwam lekker uit de opening en zijn tegenstander gebruikte veel te veel tijd. Op zet 12 maakte hij uiteindelijk een foutje, waardoor de stukken weer in het doosje konden. Maarten gooide zijn eigen koningstelling open en gebruikte de open lijnen en diagonalen om zijn tegenstander van het bord te combineren. Tjerry speelde een degelijke opening en won snel na een onnauwkeurigheid van zijn opponent.

Martijn geloofde het allemaal wel

Daarmee was Sliedrecht 3 vroeg in de middag al zeker van de winst. Martijn zorgde voor de kers op de taart. In de opening moest hij even nadenken, maar na wat gepuzzel won hij een kwaliteit. Zijn tegenstander hoopte nog te kunnen verdedigen met een kwaliteit minder, maar dit was uitstel van executie. In no time stond het dus 6-0, waar zou dit eindigen? Het venijn van Spijkenisse zat echter in de staart.

Aan bord 1 beleefde kopman Yaro van Beest een zware middag. Hij kwam niet helemaal lekker uit de opening tegen de meest markante schaker van Spijkenisse. Dapper vocht hij door, maar een logische zet bleek achteraf niet zo logisch. Hij verloor een stuk en daarmee de partij. Dat is zuur, maar gezien de tussenstand maakte het weinig verschil.

Bier > eindspel met ongelijke lopers

Rik Versteeg sloot de middag af met een zwaarbevochten halfje. In de opening offerde hij een pion, maar die heeft hij niet meer teruggezien. Daardoor kwam hij in een minder eindspel terecht. Rik wist echter de loper van zijn tegenstander te winnen met een doorgebroken vrijpion. Waar men op het eerste gezicht het idee kon krijgen dat de partij nu volledig zou gaan kantelen, kon zijn tegenstander toch nog remise te keepen. Tot op de dag van vandaag wordt door verschillende eindspeltheoretici nog gediscussieerd over de vraag of Rik had kunnen winnen. Het antwoord blijf ik u schuldig.

Na het invullen van de uitslag heeft Sliedrecht 3 even aan de titel kunnen ruiken. Helaas bleek later dat de koploper niet was uitgegleden. Daarmee eindigt het team na een prima debuutseizoen als tweede. Promotie zou nog mogelijk kunnen zijn als beste nummer twee. Afwachten maar.

Dit bericht is geplaatst in Extern, KNSB Sliedrecht 3. Bookmark de permalink.

Geef een reactie