Sliedrecht 2 RSB sluit seizoen in stijl af

Henk op bord 2

Teamleider Jaap Euser praat ons bij….

PAPENDRECHT –  Het seizoen zit erop voor Sliedrecht 2 RSB. Afgelopen dinsdagavond is de laatste wedstrijd gespeeld tegen PASCAL 2 in Papendrecht. Er stond zelfs nog wat op het spel. Als er namelijk gewonnen zou worden, zou Sliedrecht nog kans maken op het kampioenschap. Voorwaarde is wel dat de huidige koploper, Onesimus, matchpunten laat liggen in de match tegen Spijkenisse. De manschappen van Sliedrecht duimen dit keer voor Spijkenisse en gaan ondertussen met frisse energie –de week was immers net begonnen- de strijd aan met de buurmannen.

Met een nagenoeg fitte selectie reizen de mannen van Sliedrecht 2 deze dinsdag af naar het denksportcentrum in het buurdorp Papendrecht. Aangekomen bij de Van der Palmstraat in Papendrecht lopen Henk van der Hoek, Stefan van der Waal en Jaap Euser het eerste de beste gebouw binnen dat ze tegenkomen. De dame achter de balie is een moment uit het veld geslagen na het zien van zoveel knappe mannen, maar herstelt zich snel en vraagt wat de heren komen doen. “Schaken!”, roept Henk. Met een verontschuldigend gebaar steekt de dame beide armen in de lucht en zegt teleurgesteld: ”Dat kan ik niet”. Het is duidelijk dat hier vanavond niet geschaakt wordt, waarna de voetreis vervolgd wordt naar de juiste locatie een aantal meter verderop.

Daar zijn inmiddels ook de andere schakers gearriveerd. Gezamenlijk gaan we naar binnen in het altijd bruisende denksportcentrum en niet heel veel later wordt er serieus geschaakt.

André gaf Louis geen kans

De staartborden worden deze avond bezet door Arco van Houwelingen op bord 7 en Andre van Dieën op bord 8. Beiden hebben de wind in de zeilen en staan op enig moment wat pionnen voor op de tegenstander. André raakt geen moment in de problemen en speelt op soevereine de partij uit tegen de altijd opgewekte Louis Kemper. Op het bord van Arco gaat het op en neer. Eerst levert de Hardinxvelder een dame in, wint deze wonderlijk genoeg weer terug en belandt uiteindelijk in een eindspel met een koning en 3 pionnen tegen een koning en een stuk. Dit pakt uit in het voordeel van Arco waarna de winst wordt veiliggesteld. Eind goed, al goed met een 2-0 tussenstand.

Op de borden die nog bezig zijn, is alles onder controle aan Sliedrechtse zijde. Peter op bord 3 staat een paar pionnen voor, Henk op bord 2 zelfs een stuk. Bij Jaap op bord 1 tegen de ook in Sliedrecht bekende Michael Bijkerk is de partij redelijk in evenwicht en wordt er besloten tot remise. En dan stromen vrij snel achter elkaar een paar punten binnen. Peter sluit zijn puike partij af met winst, evenals Stefan van der Waal op bord 6. Ook Martin Prins, als invaller voor de afwezige Tjerry, doet goede zaken op bord 5 en scoort een fraai punt. Inmiddels noteert het scorebord 5½ – ½ in het voordeel van Sliedrecht.

Zou het dan weer een 7½ – ½ worden, zoals tegen Spijkenisse? Die gedachte blijkt al snel te optimistisch als Henk van der Hoek pardoes opgeeft nadat zijn dame aangevallen wordt. In de veronderstelling verkerend dat het spel uit is, geeft Henk de partij op. Dat blijkt achteraf wat te voorbarig geweest. Met een diepe zucht steekt Henk beide armen in de lucht en roept: “Schaken! Dat kan ik ook niet!”

Alle ogen zijn inmiddels gericht op bord 4 waar Bert Dobber ijverig blijft zoeken naar winstkansen met een paard en toren. Die worden helaas niet gevonden, waarna remise overeengekomen wordt.  

Sliedrecht kan naar huis met een fraaie 6 – 2 winst op zak en sluit zo het RSB-seizoen in stijl af. Het is nog even afwachten of de weggelopen slaaf (Onesimus) verder wegloopt of dat hij de buit terug brengt naar Sliedrecht. 

Martin greep zijn kans
Bert kwam niet verder dan een halfje dit keer
Dit bericht is geplaatst in RSB Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een reactie