Viertal in drukke wachtkamer

Basisspeler Ricardo Veen

Dit seizoen speelde Sliedrecht met 2 viertallen in de rommelige RSB-competitie. Het tweede viertal speelde in Klasse 2D, staat fier bovenaan, maar moet bijna een maand wachten om zeker te zijn van het kampioenschap?! Het debutantenteam speelde met een wisselend teamleiderschap. De laatste thuiswedstrijd (20 april, red.) was Tjerry Hut de man aan het roer, William Gijsen nam de laatste wedstrijd (4 mei, red.) het teamleiderschap op zich. Zij doen verslag:

Sliedrecht-Onesimus – Captain Tjerry Hut kijkt terug…

SLIEDRECHT – Op 20 april mocht RSB v2 thuis aantreden tegen het team van Onesimus. Een belangrijke wedstrijd, want ons team stond en staat eerste van de groep. Het verschil was groot genoeg dat ons team bij een winst zo goed als de terechte winnaar van de groep zou zijn. Alle sterspelers waren beschikbaar, een goed teken.

Het duurde niet lang voordat Onesimus een stokje wilde steken voor de groepswinst. De partijen leken op het eerste gezicht evenwichtig of simpelweg onduidelijk. Ricardo Veen was op bord 4 de strijd aangegaan met zijn tegenstander. Hier vloeide een middenspel uit dat stabiel leek, maar waarin ergens een extra stuk van Ricardo was weggesnoept?! Er werd nog even gevochten voor compensatie van dit verlies, maar dit was tevergeefs. Ricardo en zijn tegenstander stonden al redelijk vroeg in de gang te analyseren, een pittige start van de avond.

Michiel van den Berg speelde op bord 2 zoals hij dat het best kan. Het was een explosief spel dat na een set afwikkelingen eindigde met de dame van Michiel diep in het territorium van de tegenstander. De tegenstander had nog maar weinig tijd gekregen om zijn damevleugel te ontwikkelen, en dat heeft hij gevoeld. Michiel heeft het netjes afgemaakt en de stand weer gelijk gezet.

Op bord 3 naast hem heeft Willem Theunisse dat keurig nagedaan. Een tactische partij waarin het centrum verdween was voor hem geen probleem. Een pittige stelling waarin Willem aan het langste eind trok. Daarmee was het tweede punt binnen.

Kopman Tim de Waard vecht vaak één tegen twee; tegen zijn tegenstander en tegen zijn klok. Ook nu heeft hij elke minuut gepakt die hem gegeven is. Hij stond na de opening gedrukt, achter een gesloten centrum. Alleen was de stabiliteit van deze muur maar schijn. Met f5 en c6 op het juiste moment kwam hij niet alleen vrij maar pakte hij de aanval en opeens leek alles op een winstpartij. Zijn tegenstander weigerde hem deze netjes toe te kennen en vocht terug, en in deze complexiteit kon Tim de winst niet vinden. Een halfje dan maar.

Dat halfje was voor Tim destijds misschien bitterzoet, maar het was wel het belangrijke winnende halfje. Met 2.5-1.5 heeft het RSB V2 team gezegevierd en hebben we groep 2D zo goed als gewonnen. Prachtige resultaten zijn geboekt, laat niemand twijfelen aan de kracht van Sliedrecht.

Ashtapada-Sliedrecht – Teamleider William Gijsen praat ons bij…

ROTTERDAM – Op 4 mei waren wij te gast in Hoogvliet bij de heren van Ashtapada. Nadat we om 20:00 hebben stilgestaan bij de dodenherdenking, begonnen we om 20:15. Iedereen had de locatie gevonden en dus konden we op tijd beginnen. We wisten dat het een lastige wedstrijd ging worden, omdat we een paar basisspelers misten, maar we hadden een paar sterke invallers ervoor terug gekregen en daarom gingen we met volle moed erin.

Iedereen kwam wel aardig uit de opening, maar bij wie het als eerste mis ging was bij Ricardo Veen op bord 4. Zijn tegenstander liet hem een paar lastige keuzes maken in de opening, waarbij Ricardo een paar keer de verkeerde keuze had gemaakt. Hierdoor kon zijn tegenstander mooi zijn toren offeren, waardoor de koning van Ricardo op de vlucht moest, wat uiteindelijk in een mooi Rotterdams mat resulteerde: 0 -1 voor Ashtapada.

We kwamen dus achter te staan, maar de andere borden zagen er goed uit, dus we hoefden nog nergens voor te vrezen. Als tweede was Rick Stuij klaar op bord 2, die met zwart prima uit de opening kwam. Zijn tegenstander besloot om het centrum te laten ontploffen, maar uiteindelijk kwamen ze allebei terecht in een gelijk eindspel. Ze tekenden snel remise: 0,5-1,5.

Op bord 3 mocht Stefan van der Waal invallen en hij speelde zijn tegenstander heel langzaam van het bord af. Stefan kwam goed uit de opening en creëerde een aantal zwaktes, waarmee hij in een beter toreneindspel terecht kwam. Nadat zijn tegenstander besloot om torens te ruilen, kwam Stefan terecht in een makkelijk gewonnen koningseindspel: 1,5-1,5.

Toen hadden we nog Michiel van den Berg over op bord 1. Het leek erop dat Michiel heel snel zou winnen, omdat hij snel een stuk won uit in de opening. Zijn tegenstander kwam echter sterk terug en uiteindelijk moest Michiel weer het stuk teruggeven. Zelfs hierna waren er meerdere kansen om nog remise te houden, maar zijn tegenstander zette zijn stukken beter neer, waardoor hij uiteindelijk nog een stuk won en toen was het klaar: 1,5-2,5 verlies voor Sliedrecht RSB V2.

Zelfs na deze zure westrijd zijn we zo goed als kampioen! Het ligt er aan of onze concurrent Shah Mata nog 2 keer kan winnen met een monsterscore en dan zien we of we kampioen zijn of niet. Het is nog even afwachten dus. Wat we wel al weten is dat het viertal heel goed gespeeld heeft dit seizoen. Het zou mooi zijn als dat beloond wordt met het kampioenschap. Op naar volgend seizoen!

Dit bericht is geplaatst in RSB Viertal 2. Bookmark de permalink.

Geef een reactie