Peter van den Bergh velt clubkampioen

Peter van den Bergh in topvorm!

SLIEDRECHT – Donderdag 14 september stond de 2e ronde van de interne competitie op het programma. Waar wedstrijdleider Rik Versteeg de eerste ronde op rating indeelde, was het deze ronde al tijd voor absolute krakers. Spektakel was gegarandeerd.

De partij Peter van den Bergh- William Gijsen was een herhaling van de spannende laatste ronde van het OKD. Beide heren waren niet zeker van hun stelling, hetgeen resulteerde in meerdere remisevoorstellen. Echter, omdat de stelling voortdurend fluctueerde, werd dit door de tegenstander weer geweigerd. Uiteindelijk wist Van den Bergh aan het langst eind te trekken. Hij liet regerend clubkampioen Gijsen verbouwereerd achter. Gijsen verklaarde later niet te weten waar het mis was gegaan. Met deze knappe overwinning pakt Van den Bergh in ieder geval een vroege voorsprong op de titelverdediger. Van den Bergh zet dus zijn sterke zomer, waarin hij het OKD wist te winnen, door.

Wim Pool schaarde zich ook aan de kop door met de witte stukken ook zijn 2e partij te winnen. Jorik Klein was het slachtoffer van zijn dadendrang. Een enigszins dubieuze partij waarin enkele basisregels door beide spelers genegeerd werden, eindigde uiteindelijk in een eindspel waarbij Pool een stuk meer had tegen 2 pionnen en enige compensatie. Deze compensatie bleek niet voldoende, waardoor Pool het eindspel naar zich toe wist te trekken. 

Peter Vis genoot terecht van zijn partij

Er zijn nog meer schakers die nog allebei de partijen hebben gewonnen. Johan van de Griend profiteerde van een fout van Hans Klein in tijdnood en Arco van Houwelingen kwam ook op 2 uit 2 door sterk te winnen van Sami Al-Yasin. Peter Vis speelde naar eigen zeggen een leuke en mooie partij, waarvan hij het jammer vond dat deze moest eindigen. Tegenstander Jaap Euser zal deze mening niet delen. Vis wist aan de hand van een sterke aanval de koningsvleugel van Euser te doorbreken en daarmee de partij te winnen. Er gaan inmiddels geruchten op dat er schakers zijn die overwegen hun voornaam te wijzigen, aangezien het hebben van de voornaam Peter blijkbaar garant staat voor een 100% score in de interne competitie.

Henk Prins creëerde veel problemen voor zijn tegenstander

Ook de koning van Joost Stoker had geen plezierige avond. Menig schaker is inmiddels op de hoogte van de hyperaanvallende speelstijl van tegenstander Henk Prins. Stoker leek echter zijn gevarendriehoek thuis te hebben laten liggen en binnen no-time waren de pionnen voor zijn koning verdwenen. Dit viel niet meer te repareren.

De rode draad van een open koning was ook te zien in de stelling van Maarten Hartkoren. Corné Noordegraaf wist met grof geweld de koning van Hartkoren te bereiken. Op het moment dat er een toren verloren ging, wierp Maarten de handdoek in de ring.

Op de overige borden werd er hard gestreden. Routiniers Wout Boer en Wim Hokken moesten er voor strijden, maar wisten uiteindelijk toch respectievelijk Tjerry Hut en Henk van der Hoek te verslaan.

Nieuwe gezichten en oude bekenden
Ook dit seizoen verwelkomen we weer nieuwe schakers en oude bekenden. Koos van den Berg heeft tijdens zijn sabbatical goed geoefend. Dit liet hij zien in zijn partij tegen Rémon Wismeyer. Boze tongen beweren dat Van den Berg stiekem is teruggekeerd met een 2000+ rating. We zullen op zijn prestaties letten de komende rondes.

Jeugdkampioen Micha de Jong toont zijn potentie

Verder wist Micha de Jong relatief snel te winnen van vriend Jaimy Bakker, nadat laatstgenoemde een kwaliteit verloor. Theo Theunisse liet zijn potentie zien door knap te winnen van Ferhat Erdogan.  

De overige uitslagen zijn hier te vinden. Zaterdag spelen de eerste 2 KNSB teams hun eerste wedstrijd van het seizoen tegen Messemaker en Shah Mata. 

Volgende week, donderdag 21 september, staat de 3e ronde van de interne competitie op de agenda.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie