Jeugdschaker Justin Sloots wint prachtig

SLIEDRECHT – Op de derde speelavond van de snelschaakcompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Justin Sloots van zich doen spreken. In zijn partij tegen Jake Batenburg wist de 16-jarige jeugdschaker een prachtig mat op het bord te toveren. Na een zeer ingewikkelde partij met kansen voor beide jeugdspelers wist Justin een mooi mat te breien.

Justin Sloots
Justin won zeer fraai

Met deze fraaie winst was de koek wel gelijk op voor Justin, want uit de andere 4 partijen wist hij nog 1 punt te scoren.

Opvallend was het debuut van nieuwkomer Giel Plug, die maar liefst 2 punten wist te scoren. Daarmee bewees Giel direct een goede aanwinst te zijn, die de komende tijd zeker meer gaat scoren.

Philip speelde weer sterk

Philip Leenman liet weer zien een groot talent te zijn. Philip wist maar liefst 3 van de 5 partijen te winnen en steeg zodoende heel wat plaatsen in de tussenstand.

Bovenaan deed vooral Micha de Jong goede zaken. Uit 5 partijen wist hij maar liefst 4,5 punten te scoren. Hij moest alleen een halfje afstaan aan Jabber Al-Yassin. In de tussenstand nam Micha door deze goede score ook de koppositie over van Theo Theunisse, die ook zag dat Jaimy Bakker hem voorbij is gegaan. Het is dus spannend aan kop van deze competitie, waarin ook Vincent Langstraat nog goed meedoet in de strijd om een podiumplaats.

Aanstaande donderdag staat de volgende ronde van de Najaarscompetitie op het programma. Zal Rik Slagboom dan zijn 100% score in groep 2 kunnen behouden en zal Theo Theunisse als titelverdediger koploper in groep 1 blijven?

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie