Stormachtige avond met weinig jeugd Najaarscompetitie

Het zat Weer eens tegen

SLIEDRECHT – Vanwege slechte weersomstandigheden, code oranje, vonden slechts een klein aantal jeugdigen de weg naar De Havik.


Daar waar het altijd een drukte van belang is kon wedstrijdleider Cees Moes per ronde slechts 4 partijen voor groep 1 indelen en 5 voor groep 2.

In groep 1 wist Jaimy Bakker te profiteren van de afwezigheid van de toppers Theo Theunisse en Micha de Jong. Met een uitmuntende score van 4 uit 4 steeg Jaimy van plaats 4 naar plaats 3 in de rangschikking na ronde 13. Daarmee heeft hij voorlopig Micha de Jong van de derde plaats verdreven.

Jaimy, links, naar derde plaats

In deze groep scoorden Karel Peursem en Bart van der Beek elk 3 uit 4. Bart steeg daardoor spectaculair van een tegen-vallende 14-e plaats naar plaats 8.

Justin Sloots en Roël Koopman kwamen elk tot 2 uit 4.
De top 5 van groep 1 na 13 ronden: (1)Theo Theunisse, (2) Joas Berkhouwer, (3) Jaimy Bakker, (4) Micha de Jong en (5) Karel Peursem.

Hierbij dient wel aangetekend te worden dat Joas actief moet gaan meespelen wil hij in de eindstand gaan voorkomen.

In groep 2 was onder meer de nummer twee, Christian Verhoef, afwezig. Dat belette koploper Rik Slagboom niet 3 uit 3 te scoren en zijn totaal te brengen op 13 uit 13.

Rik, koploper groep 2

Het moet wel heel gek lopen wil Rik het kampioenschap van groep 2 niet op zijn naam schrijven.
Jake Batenburg, Philip Leenman en Merijn de Witte scoorden elk 2 uit 3.
De top 5 van groep 2 na 13 ronden: (1) Rik Slagboom, (2) Christian Verhoef, (3) Gerdinand van Dam, (4) Jake Batenburg en (5) Ezra Nagtegaal. Ook voor Gerdinand geldt dat hij actief moet gaan meespelen om in de eindstand te gaan voorkomen.

Kenmerkend voor beide groepen is wel de strijdlust, een puntendeling is nooit aan de orde maar soms kan je niet anders.
Zo eindigden in groep 1 (16 deelnemers en 13 ronden) in de gehele Najaarscompetitie slechts twee partijen in remise. Voor groep 2 (19 deelnemers en 13 ronden) is het iets meer. Hier eindigden vijf partijen in remise.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie