RSB 2 speelt gelijk in Rotterdam na turbulente voorbereiding

Een deel van de Sliedrechtse schakers was afgelopen donderdagavond niet in De Havik te vinden, maar in het Oude Westen van Rotterdam. Het werd een veelzijdig avondje, teamleider Tim de Waard praat u bij…

De ParkShuttle, de schrik van elke schaker

ROTTERDAM – Het tweede RSB-team van Sliedrecht heeft in Rotterdam na een spannende strijd met Onesimus 3 een gelijkspel binnen gehengeld. Dit is een keurig resultaat gezien de opstellingen van beide teams. Natuurlijk krijgt u straks een uitgebreid verslag van het spectaculaire verloop van de avond, maar eerst moet er stil worden gestaan bij de moeilijkheden die teamleiders Tjerry en Tim ondervonden om 8 schakers op de been te brengen…

Bij de aankondiging van de wedstrijd een paar weken geleden meldde basisspeler en betrouwbare puntenpakker Theo Theunisse zich al af. Oei, wat nu? Gelukkig vond Peter Vis een gaatje in zijn agenda waardoor hij zijn opwachting kon maken. Helaas sloeg het noodlot nogmaals toe toen ook: vice-kopman Bert Dobber zich af moest melden. Tim ging snel op zoek naar een vervanger, maar dat bleek niet makkelijk. De ene na de andere potentiële invaller meldde zich af. De wanhopige helft van het teamleidersduo dacht nog eens goed na en bedacht zich toen dat er misschien nog een konijn in de hoge hoed zit: Maarten Hartkoren. Maarten was bereid in te vallen, maar wel onder strikte voorwaarden: Tim moest hem in zijn Rotterdamse onderkomen van krachtvoer voorzien na een uitputtende dag studeren. Gelukkig vond Tim in een oude sok nog een paar euro, waardoor hij ook deze onverwachte uitgave aan het einde van de maand wist te bekostigen. Na een snelle maaltijd was het tijd om de weg te vervolgen naar schaakvereniging Onesimus. Maarten was overigens bijna afgereisd naar schaakvereniging Erasmus, maar gelukkig was de teamleider beter op de hoogte. Ook de reis zelf verliep bepaald niet vlekkeloos voor Maarten en Tim. Maarten raakte namelijk in paniek toen hij hoorde dat ze met een zelfrijdende (!!!) bus naar Kralingse Zoom zouden gaan. De doodsangsten van Maarten verdwenen echter weer toen hij zag dat de zogeheten Parkshuttle defect was en er een ‘gewone’ bus reed.

Maarten, groot fan van buschauffeurs en winstpartijen

Voor de andere spelers verliep de avond iets rustiger waardoor de strijd kon beginnen. Aanvankelijk leek het schaken een stuk beter te gaan dan de voorbereidingen, want kopman Tjerry kwam snel twee pionnen voor te staan. Op bord 4 konden Micha en zijn tegenstander geen openingen vinden in elkaars stellingen, waardoor de spelers genoegen namen met een remise. Ook op bord 5 ontstond een remisestelling. Invaller Peter Vis leek het initiatief te hebben in de opening en in de open stelling die ontstond leken kansen te liggen voor beide spelers. Uiteindelijk bleven er echter te weinig stukken op het bord om een doorbraak te forceren. Op borden 6 en 7 hadden Tim en Ferhat het erg moeilijk. Beide leken in de opening nog aardig mee te kunnen met het niveau van hun tegenstanders, maar werden uiteindelijk geklopt. Met een 3-1 tussenstand was er dus werk aan de winkel. Invaller Maarten begreep dat goed en won zijn partij op bord twee tegen een sterke tegenstander, waardoor er weer perspectief ontstond: Tjerry stond nog steeds veel beter dan zijn tegenstander, bij Michiel was alles nog mogelijk en Jaap leek een moeilijke avond te gaan krijgen. Juist op het moment dat zijn tegenstander een voordeel dacht te behalen zag Jaap echter een winnende combinatie, waardoor hij een punt kon bijschrijven en de stand gelijktrok. Toch konden de Sliedrechters niet te vroeg juichen, want op bord 8 ging het plotseling mis. Michiel miste na een sterke partij het overzicht in het eindspel, waardoor hij zijn kansen zag verdampen. Het was nu dus aan teamleider en kopman Tjerry om het vierde punt voor Sliedrecht binnen te harken. Met drie pionnen meer op het bord leek dat een eenvoudige opdracht, maar vermoeidheid speelde ook bij Tjerry een. Hij zag meerdere winnende zetten over het hoofd, gaf een kwaliteit weg (of was het een offer?), maar won uiteindelijk toch en kroonde zich tot man van de wedstrijd.

Verslaggever Tim met zijn 3e journalistieke diploma

RSB 2 gaat nu genieten van een lange, welverdiende winterslaap. Op 8 februari speelt het talentenensemble een thuiswedstrijd tegen Spijkenisse 2.

Dit bericht is geplaatst in RSB Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een reactie