Yaro van Beest Sliedrechtse KNSB-topper

De W-We – scores
(klik om te vergroten)

SLIEDRECHT – Schaakvereniging Sliedrecht speelt dit seizoen voor het eerst in haar historie met 4 teams in de landelijke KNSB-competitie. De toenemende populariteit van schaken in teams is natuurlijk een goede, maar zeker ook een gezellige ontwikkeling. Het einde van 2023 is in zicht, een mooi moment om eens wat cijfers op een rij te zetten. Naast de teamscores, zijn evenzeer de persoonlijke scores een leuke statistiek. Persoonlijke resultaten worden uitgedrukt in de zogenaamde W-We – score. Dit getal is kortgezegd het verschil tussen de behaalde score en de te verwachten score. In tegenstelling tot de TPR (Toernooi Prestatie Rating) zegt de W-We – score iets over de vorm en de speler. Interessante info dus voor de teamleiders, een interessante spiegel voor de spelers. De cijfers laten oa zien dat het team Sliedrecht 3 onder leiding van Jurgen de Haan een zeer sterke eerste seizoenshelft heeft gespeeld. De andere teams zetten voornamelijk in op een sterke tweede seizoenshelft.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie