Voorjaarscompetitie snelschaken bij de jeugd van start gegaan

Ezra (links tegen Jayden) gaat steeds beter schaken

SLIEDRECHT – Voordat er ook maar een zet gespeeld was in de nieuwe snelschaakcompetitie was het wedstrijdleider Cees Moes die de prijswinnaars van de reguliere najaarscompetitie alsnog kon voorzien van de nodige bekers, tien in totaal.
Vijf bekers voor groep 1 en vijf voor groep 2.

Toen de indeling van de eerste snelschaakronde een feit was verkozen de prijswinnaars de gewonnen beker naast het bord te planten om zodoende de tegenstander vooraf te imponeren, wat niet altijd lukte omdat de tegenstander er juist weer gemotiveerd door raakte.

Micha rechts won fraai van Jaimy

Het snelschaakfeest kon beginnen met 28 jeugdspelers achter de borden en er werden vijf ronden afgewerkt.

Als een van de spelers met een beker had gewonnen werd een hand richting wedstijdleider uitgestoken met daarin de beker, waarmee duidelijk werd gemaakt wie het potje dan wel gewonnen had.

Na het spelen van de eerste vijf ronden van de Voorjaars-competitie kent de top van het klassement niet veel verrassingen.
Micha de Jong, die de eerste ronde aan zich voorbij had laten gaan werd in de tweede ronde gelijk gekoppeld aan een medekanshebber voor de titel Jaimy Bakker maar hij liet er geen gras over groeien en liet hem kansloos. Daarna won hij ook zijn andere partijen allemaal en staat op kop met een score van 4 uit 4.

Julian (rechts) toonde aan in topvorm te verkeren

Ook tot 4 punten, maar dan uit 5 partijen, kwamen Theo Theunisse (verloor alleen van Karel Peursem), Jaimy Bakker (verloor van Micha de Jong), Julian van Dieën (moest Bart van der Beek het punt laten) en Bart van der Beek (alleen verlies tegen Micha de Jong).

Jurrian Verweij speelde ook maar vier partijen en wist daarin drie maal te winnen.
Karel Peursem, Justin Sloots, Christian Verhoef, Ezra Nagtegaal, Arnt van Tuijl wonnen ook drie partijen maar dan uit 5 partijen.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie