Over de Gasunie en het ouwemannenteam

Gasunie aan ramp ontsnapt…

SLIEDRECHT – Bovenstaande titel schept verwarring voor de oplettende lezer als hij/zij verder de achtergronden niet kent. Vandaar hier een uitleg. Voor de tweede keer had Theo Dekker voorgesteld om voorafgaande aan de KNSB-wedstrijd van het tweede team tegen Spijkenisse 2 een wandeling te maken. Dit keer had Theo de Planetenwandeling in Papendrecht uitgezocht. Uiteindelijk hebben drie spelers de wandelschoenen aangetrokken. Willem Kuiper, Meinte Smink en ondergetekende hebben lekker gewandeld. Helaas moest Theo op het laatste moment afzeggen. Onderweg mooie natuur gezien en veel mensen met honden tegengekomen. We hebben een buizerd gezien en waarschijnlijk ook een specht. Opmerkelijk was het feit dat we langs een grote fabriek liepen, waarvan voor ons niet duidelijk was, wat daar gemaakt werd.

Suggesties werden geuit, als een melkfabriek of een opslagplaats van defensie. In de speelzaal werd later duidelijk dat het hier een verdeelstation van de Gasunie betreft. Hans Klein wist daar veel over te vertellen, omdat hij betrokken was bij de besluitvorming daarover. Zo zie je maar dat er binnen de club ook hierover kennis aanwezig is. Tot zover de wandeling. Natuurlijk is het afwachten waarmee Theo voor de volgende wedstrijd als wandeling op de proppen komt.

Hans (m) was bij het begin al bijna klaar

Nu over de wedstrijd tegen Spijkenisse 2.  We kenden een fortuinlijke start, omdat de tegenstandster van Hans Klein al gauw in de fout ging. Het was niet moeilijk voor Hans om het punt te scoren. Wout Boer had de waarschuwing van de teamleiders om bij een remisevoorstel even te overleggen in zijn oren geknoopt. Hoewel het nog een paar zetten duurde, was de remise onvermijdelijk. Op het oog leek Meinte Smink een mooie aanvallende positie te hebben. Achteraf leek het allemaal schijn en kon zijn tegenstander het punt scoren.

De kopborden scoorden 3 uit 4!

Pieter Pons is duidelijk in vorm en heeft dat ook in deze KNSB-wedstrijd gedemonstreerd. Pieter kon beslissend voordeel verwerven en heeft de partij voorbeeldig uitgespeeld. De volgende man, die in bloedvorm is, is Theo Dekker. Na eerst nog een tactisch remiseaanbod te hebben geplaatst, waarvan hij wel vermoedde dat zijn tegenstander dit zou afwijzen gezien de tussenstand, overspeelde hij zijn tegenstander gedecideerd. Het lukte Wim Hokken dit keer niet om zijn tegenstander vanuit een mindere stelling te verrassen. De aanval van de tegenstander met de hoogste rating was te sterk voor Wim.

Teunis den Rooyen speelde zoals zo vaak een strategisch gedegen partij. Toen zijn tegenstander zijn dame liet opsluiten, was het leerzaam om te zien hoe Teunis vakkundig met zijn toren de dame kon gaan winnen. De overwinning was direct een feit.

De uitslag was toen al 4.5-2.5. Alleen Johan van de Griend was nog bezig. Na eerst beter te hebben gestaan na kwaliteitswinst, verdween zijn voordeel geleidelijk. Hij moest uiteindelijk de kwaliteit en pion teruggeven. Daardoor kwamen zijn toren en twee paarden wel beter in het spel. Toen zijn tegenstander een petite combinaison toeliet, waardoor Johan een pion terug won, werd remise overeengekomen.

Zo werd de einduitslag 5-3 bereikt. Het ouwemannenteam heeft weer goed van zich afgebeten, terwijl ze zelfs 2 coryfeeën moesten missen, die moesten invallen in het eerste team. Het is nu nog niet duidelijk of dat ook de volgende wedstijd het geval is.

Johan van de Griend, teamleider

Dit bericht is geplaatst in KNSB Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een reactie