Sliedrecht 3 kampioen!

Tjerry scoorde een cruciaal punt

Het was even billenknijpen, maar nadat de laatste uitslag van de overige wedstrijden was doorgegeven kon de champagne ontkurkt worden. Ondanks een gelijkspel tegen CSV 2 mag Sliedrecht 3 zich kampioen noemen van klasse 5I. De kroon op een mooi seizoen, waarin verschillende spelers prachtige individuele resultaten hebben gehaald (zie onderaan dit verslag). Hoe de laatste wedstrijd van het seizoen is verlopen, leest u hieronder.

Voorafgaand aan de wedstrijd was de opdracht duidelijk: winnen. Het kampioenschap kon immers alleen met winst op CSV 2 veiliggesteld worden. Bij gelijkspel of verlies zou één van de concurrenten langszij kunnen komen. Een aantal vaste krachten was deze wedstrijd helaas verhinderd. Gelukkig kon de teamleider beroep doen op een paar hongerige reservisten, die nog een keer konden laten zien dat ze zeker niet onderdoen voor de basisspelers van het team.

Het eerste resultaat van de middag kan gerust een anticlimax genoemd worden. Yaro van Beest (bord 1) had een voor hem ongebruikelijke offday. In de Aljechin raakte hij de draad kwijt en keek hij op een gegeven moment tegen een doorgebroken d-pion aan. Zijn tegenstander benutte het voordeel maximaal en schoof Yaro van het bord. Gezien de ongekende resultaten van de vorige wedstrijden kan Yaro zich dat wel veroorloven.

Supersub Sami

Supersup Sami Al-Yassin (8) trok de stand weer recht. Hij werd stevig onder druk gezet in de opening en het middenspel, maar liet zich daardoor niet van de wijs brengen. Hoe het precies gebeurd is, is mij onduidelijk, maar Sami counterde de witspeler vakkundig van het bord. Hoe zijn tegenstander ook stond, hij stond verloren. Daarmee haalde Sami de cruciale gelijkmaker binnen.

Sliedrecht 3 kwam echter weer op achterstand. Henk Prins (2) had weer een bijzonder ogende partij op de mat gelegd. Hij leek goed uit de opening te komen en stond actief. Enige tijd later was er echter een stuk van het bord verdwenen. Toen was er geen houden meer aan.

Gelukkig maakte Tjerry Hut (4) de gelijkmaker. Zijn tegenstander had al snel door dat hij een sterke speler tegenover zich had. Twee keer werd er remise aangeboden, maar dit kon gezien het verloop op de overige borden zeker niet aangenomen worden. Tjerry deed wat hij moest doen en ging met volle overtuiging ten aanval. Dit leverde hem een stuk op en een tijdje later was het over en uit.

Na de tijdcontrole kon de balans opgemaakt worden. Bert Dobber (7) stond goed tot gewonnen. Niels Verhaar (6) was goed aan zijn partij begonnen, maar stond inmiddels een kwaliteit achter. Een taaie verdediging zou nog remise op kunnen leveren. Joost Stoker (5) moest vechten voor zijn leven, maar ook daar zou remise nog mogelijk kunnen zijn. Bij ondergetekende (2), was de stelling inmiddels doodgebloed. Remise leek de enige logische uitkomst. Met een beetje geluk kon dus er nog gewonnen worden.

Bert speelde (weer) een goeie pot

Zo ging het echter niet. Niels verdedigde stug en haalde de remise binnen. De partij van Joost wordt met de mantel der liefde bedekt. Bert buitte zijn voordeel (een extra loper) met veel gepriegel uiteindelijk uit. Om nog te kunnen winnen moest uw verslaggever met hulp van zijn tegenstander een wonder verrichten. Dit lukte niet. Zo eindigde de wedstrijd in 4-4.

Daarmee was het afwachten op de resultaten van de concurrentie. Schaakamt Westland 2 ging de mist in tegen SHTV 2 en ook Erasmus 2 verloor. Sliedrecht 3 mag zich dus kampioen noemen van klasse 5I en promoveert naar de vierde klasse, de klasse waarin ook Sliedrecht 2 actief is. Mits Sliedrecht 2 zich handhaaft…

De resultaten van een mooi seizoen
Dit bericht is geplaatst in KNSB Sliedrecht 3. Bookmark de permalink.

Geef een reactie