Johan Gijsen in Feyenoord-vorm op schaakbord

Gijsen sr. sloeg wel toe

SLIEDRECHT – Het heeft even geduurd, maar in de 25e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Johan Gijsen eindelijk de goede vorm gevonden. De altijd in een Feyenoord-pyjama slapende Vuilendammer wist een uitstekende partij te spelen tegen een zeer verbaasde tegenstander André van Dieën. Gijsen speelde Van Dieën volledig van de ‘mat’ en liet hem alle hoeken van het ‘veld’ zien, bijna zoals de afgelopen voetbalklassieker verliep. Gijsen senior wist zo een fraaie winst te boeken en steeg daardoor flink wat plaatsen.

In tegenstelling tot senior wist Gijsen junior, William, zijn tegenstander – Jorik Klein – niet te verschalken. Integendeel, de titelverdediger werd van het bord getikt en zag zodoende zijn laatste kans op titelprolongatie verloren gaan. Koploper Peter van den Bergh won namelijk wel en lijkt met nog 3 ronden te gaan bijna zeker van zijn achtste clubkampioenschap.

Wout won opnieuw

Wout Boer bevestigde zijn goede vorm door Dana Verheij heel snel in onoverkomelijke problemen te brengen. Verrassend was wel de remise van Arco van Houwelingen tegen Wim Hokken, maar ook de remise van Peter Vis tegen Teunis den Rooijen.

Nieuwkomer Evert Bekesrede maakte een mooi debuut door remise te spelen tegen routinier Martin Prins, terwijl Meinte Smink eindelijke weer eens won en wel van Leo Koppelaar.

Jesse Koppelaar gaat steeds beter schaken en zijn eerste winstpartij is een kwestie van tijd, want ook dit keer was het eerste punt dichtbij, maar uiteindelijk gaf de ervaring van Mark van Hulst de doorslag.

Aanstaande donderdag heeft de 26e ronde van de interne competitie plaats. Kijken of de spanning nog enigszins kan terugkeren aan de kop.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie