Aardbeving in de top?

Wout pakte een mooie overwinning mee

Afgelopen donderdag werd de zesentwintigste ronde van de interne competitie afgewerkt. De ontknoping van een mooi seizoen nadert, zeker gezien het verloop van deze ronde. De strijd in de top is nog niet gestreden, dus blijft het spannend tot de laatste zet. Ook de toppers die niet meespelen in de bovenste regionen van de competitie, proberen uit alle macht een sprintje te maken voor een zo hoog mogelijke notering. Er valt immers eeuwige roem te verdienen.

Zo haalde Paul Schakel een mooi puntje binnen tegen toernooidirecteur Mark van Hulst, die waarschijnlijk nog bij moest komen van het organiseren van de sieraden die onze vereniging op toernooigebied rijk is. Ook Michiel vd Berg stijgt in de rangschikking na een zwaarbevochten overwinning op nieuwkomer Evert Bekebrede. Voor Evert zal de Havik nog even wennen zijn, zeker gezien de florissante flierefluiters die zich na de partij aan de bar melden.

Bert Dobber heeft al verschillende toppers het vuur aan de schenen gelegd dit seizoen. Ook tegen Jerry van Rekom haalde hij een keurig resultaat in de vorm van een remise. Wim Hokken en Robert van Rekom kozen voor hetzelfde resultaat na zetherhaling.

Henk van der Hoek speelde zoals hij wel vaker doet, een wat ongebruikelijke openingszet. Na 1. b4 moet Marcel Klein wel een beetje geschrokken zijn, maar hij speelde stug. Na materiaalwinst moest Henk even opletten dat hij zijn voordeel niet gelijk kwijtraakte, maar uiteindelijk kon de winst binnengehengeld worden.

Ook werd er afgelopen donderdag een andere wedstrijd gespeeld: wie is de sterkste Koppelaar van de club? Leo trok, mede dankzij zijn jarenlange ervaring achter het bord, aan het langste eind. De jeugd heeft echter de toekomst. Jesse is al druk aan het oefenen, dus is het nog maar de vraag of Leo zijn pas verworven titel de komende jaren kan behouden.

Dan de top drie. Even leek het alsof Wout Boer Peter vd Bergh de titel zou bezorgen. In een onnavolgbare partij wist hij William Gijsen te verslaan. William schijnt de mogelijkheid hebben gehad op eeuwig schaak. Een remise brengt mij niet verder, zal hij gedacht hebben. In het eindspel hield Wout vervolgens het hoofd koel en won hij de partij.

Peter pakte het cadeautje van Wout echter niet uit. De partij tussen hem en Jorik Klein ging lang gelijk op, maar in de afwikkeling naar het eindspel blunderde Peter. In het dame-eindspel moest Jorik zich in tijdnood behoeden voor eeuwig schaak. Na wat gepriegel kon Jorik promotie afdwingen en was de overwinning een feit.

Daarmee is de kampioen van dit seizoen nog niet bekend. De top 2 heeft gelukkig voor hen nog wel een aardige buffer tussen hen en de rest, alhoewel Jorik de tweede plaats inmiddels kan ruiken. All to play for!

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie