KNSB-scores seizoen 2023-2024

Overzicht KNSB-scores (klik om te vergroten)

SLIEDRECHT – Schaakvereniging Sliedrecht speelde in het seizoen 2023-2024 met vier teams in de KNSB-competitie, een record. Na 9 speelrondes (Sliedrecht 1 en 2) en 7 speelrondes (Sliedrecht 3 en 4) eindigde Sliedrecht 1 helaas onder de hoge degradatiestreep, Sliedrecht 2 erboven, Sliedrecht 3 werd kampioen en Sliedrecht 4 liet veel leden debuteren. In totaal verdedigden 32 basisspelers en 11 reservespelers de Sliedrechtse eer én hun eigen eergevoel. De individuele scores vindt u in bijgevoegd overzicht. De persoonlijke resultaten worden uitgedrukt in de zogenaamde W-We – score. Dit getal is kortgezegd het verschil tussen de behaalde score en de te verwachten score. In tegenstelling tot de TPR (Toernooi Prestatie Rating) zegt de W-We – score iets over de vorm van de speler. Interessante info dus voor de selectiecommissie voor het komende seizoen, maar ook een interessante spiegel voor de spelers.

Sliedrecht 3 (geel gemarkeerde spelers) kende een ongekend goed seizoen, ondermeer door een aantal uitzonderlijke individuele scores. Kopman Yaro van Beest heeft het beste persoonlijke resultaat in de boeken gebracht met een W-We- score van 2.72. Ook teamgenoot Bert Dobber steeg boven zichzelf uit door veel belangrijke bordpunten te pakken. Sliedrecht 4-aanvoerder Maarten Hartkoren eindige met een plusscore van 1,69. Theo Dekker was belangrijk voor Sliedrecht 2, Tjerry Hut leverde eveneens uitstekend. Dit vijftal vormt de Sliedrechtse KNSB-top van het afgelopen seizoen. William Gijsen noteerde de hoogste competitiescore met een TPR van 2225, ook een mooie prestatie.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie