Het Gele Leger staat klaar voor inval in Limburg

Het Gele Leger is er klaar voor

MAASTRICHT – Na vele jaren het Franse Fourmies te hebben veroverd, waardoor het Internationale toernooi aldaar definitief van de kaart lijkt te zijn geveegd, kan nu het Limburgse Maastricht een invasie van het Gele Leger tegemoet zien. Komend Pinksterweekend zullen de manschappen van de commandanten der Strijdkrachten bestaande uit Martijn Stoker en Robert van Rekom tijdens het Limburg Open 2023 de aanval kiezen op de 64 velden. Op maar liefst 25 schaakborden zullen de militairen van het Gele Leger toe willen gaan slaan. En het Gele Leger gaat deze keer een extra wapen inzetten, namelijk een echte ridder.

Legerleiding Martijn & Robert

Aanstaande vrijdag 26 mei zullen de Sliedrechtse troepen met heel veel vloeibare munitie richting Noorbeek gaan alwaar het leger zal neerstrijken en waar de legerleiding het definitieve strijdplan zal uiteenzetten. Zelfs een samenwerking met een Belgische Abdij werd aangegaan om de manschappen zo goed mogelijk voor te bereiden en te voorzien van de juiste proviand.

Ridder Van Rekom is in vorm

Zoals aangegeven zal een echte ridder het voorbeeld gaan geven en wel in de strijd der senioren. Ridder Van Rekom sr zal bij de 60-plussers het goede voorbeeld moeten gaan geven door als een leeuw de tegenstanders weg te jagen. Hij krijgt daarbij de hulp van legerarts Willem Kuiper, die zelfs voor het Limburgse spektakel supporters heeft geregeld, die op respectabele afstand de witte vlaggen van de tegenstanders zullen verwelkomen.

De legerleiding hebben aan het front enkele kanonnen geplaatst. Zo is William Gijsen de aanvoerder van de belangrijkste aanvalslinie, terwijl Niels Mijnster zijn net afgeronde Indonesische militaire opleiding natuurlijk in praktijk wil brengen. Dat belooft vuurwerk en zeker geen losse flodders.

De verkenners Vd Leij en Van Dieën

Het middenrif van het Gele Leger is breed en sterk vertegenwoordigd. Zo zal Arjan van der Leij geleerd van de Griekse historie als een ware marathonloper de tegenstanders proberen te overrompelen. Zijn huidige vorm geeft in ieder geval veel vertrouwen. Verkenner Van der Leij krijgt ondersteuning van de Franse spion Ronald Breedveld, die onlangs 4 dagen les heeft gehad in de tactiek van de Nederlandse strijdmacht. Dus niet met de Franse slag, nee met Hollandse precisie zal de tegenstander geen kans moeten krijgen.

Debutant Adrian Mensing krijgt direct een hoofdrol in het middenrif. Zijn gevaarlijke combinaties moeten voor overgave van veel tegenstanders opleveren. Hij krijgt bij zijn debuut de hulp van generaal Robert van Rekom, die vanwege een aanstaande nieuwe functie van oppasser, op scherp staat. Maar ook de reeds ervaren frontsoldaat Jorik Klein zal Mensing ter zijde staan. Klein zal zich vooral richten op de juridische gevolgen van de conflictsituaties die op de borden zeker voor zullen gaan komen. Dana Verheij wordt natuurlijk van het legerkamp gescheiden om zich zo voldoende te kunnen centreren op de komende confrontaties op de 64 velden.

Soldaat-met-pensioen Van de Griend

De Dordtse vertegenwoordigers van het Gele Leger (eigenlijk gekaapt vanuit het vreemdelingenlegioen) Teunis den Rooijen en Johan van de Griend vormen een belangrijk duo in het middenrif. Met hun ervaring zullen deze militairen vooral de overige manschappen gaan coachen.

De achterhoede wordt vooral door debutanten of de minder heldhaftige soldaten gevormd. Legerleider Martijn Stoker zal zijn handen vol hebben om zijn manschappen de juiste zetten te laten doen. Van Joost Stoker is al jaren bekend dat hij de drager is van de witte vlag. Gelukkig heeft de rest van het Gele Leger tot nu toe weten te voorkomen dat hij deze ook heeft moeten gebruiken. Voor de zekerheid is de vlag veilig opgeborgen en dus niet in de koelkast.

Tjerry Hut debuteerde in Fourmies en dat is zo bevallen dat hij nu een rang hoger zijn kunsten moet laten zien. Dus niet meer als verkenner, maar als munitiebevoorrader. Daarbij zal hij worden geholpen door Jurgen de Haan, die zijn specialiteit van prikkeldraad tijgeren ook aan de anderen wil leren en wel in de nachtelijke uren. Succes lijkt daarbij verzekerd.

Van Yaro van Beest is bekend dat hij langzaam maar zeker een rang hoger komt. Dat betekent dat hij nu niet alleen de wapens mag dragen, maar ook mag gebruiken. De verwachting is dan ook dat hij met scherp gaat schieten. Als hij dan maar niet de fout maakt op zijn eigen manschappen te gaan richten. Michiel van de Berg is daarvoor al gewaarschuwd, want van Michiel is bekend dat hij volgens eigen zeggen altijd foute zetten doet, al zal hij dat nu in Limburg achterwege moeten laten.

Debutant Rick Stuij zal zijn ogen uitkijken en heeft als rol gekregen om alleen als verkenner te fungeren. Dat kan het minste kwaad… Soldaat-in-wording Tim de Waard heeft de afgelopen tijd stage gelopen in een verzorgingshuis. Kijken of hij op het slagveld die ervaring kan gebruiken wanneer hij weer een tegenstander heeft afgeslacht.

Krokodillenvanger Johan

En de achterhoede heeft de beschikking over een illuster duo, beter bekend als de Bassie & Adriaan van het Gele Leger. Juist, Marcel Klein en Johan Gijsen moeten ervoor zorgen dat de manschappen positief zijn ingesteld. Laat dat maar aan de twee vrijbuiters over.

Dan hebben we ook nog de tweede hardloper onder de militairen, namelijk André van Dieën. Die kunnen ze achterin wel gebruiken, want met zijn snelheid zorgt hij ervoor dat zijn kameraden meer tijd hebben om een aanval uit te voeren.

Tenslotte gaat Maarten Hartkoren laten zien dat hij niet voor niets is opgeroepen. Toeslaan als niemand het verwacht is zijn specialiteit en dat zullen ze in Limburg gaan merken!

Al met al is het Gele Leger klaar om ervoor te zorgen dat Limburg nooit meer is wat het is geweest.

Natuurlijk zijn de resultaten live via deze site maar ook via de site van het slagveld te volgen. Het thuisfront verwacht goede resultaten, want dan kan er weer gefeest worden.

En de toernooileiding van het Limburg Open 2023 heeft de eerste speldenprik uitgedeeld; op zaterdag is het speelschema helemaal omgegooid vanwege een potje voetbal, dat waarschijnlijk toch na 5 minuten zal worden gestaakt door een met bier gooiende slachtoffer van het Gele Leger. Nee, daar raakt de legerleiding niet van onder de indruk, integendeel. Des de eerder de strijd begint, des te eerder is deze afgelopen…

Dit bericht is geplaatst in Limburg Open 2023. Bookmark de permalink.

Geef een reactie