Eerste team RSB wint streekderby met glans

De truc van de gesloten Merwedebrug

DORDRECHT – Een laatste ronde in de Rotterdamse Schaakbondcompetitie eind mei is nog nooit voorgekomen, maar nu dus wel. Dat betekende dat de streekderby tegen het tweede team Van SC Dordrecht en het eerste RSB-team van Schaakvereniging Sliedrecht afgelopen dinsdag heeft plaatsgevonden. De Dordste reserves waren al gedegradeerd en konden vrijuit spelen. Dat gold ook voor het Sliedrechtse team, waardoor het een spannende strijd leek te worden. Uiteindelijk werd de derby der lage landen een 3-5 overwinning voor de baggeraars. Teamleider Peter van den Bergh zag vooral zijn topborden het verschil maken.

Johan kon weer snel aan de wijn

De clash tussen heel wat oud-gedienden kon nog net op tijd starten. Ondanks de truc van de schapekoppen door de Merwedebrug voor een roeiboot open te zetten werd het uiteindelijk een ongelijke strijd. Het eerste wapenfeit (al werden de degens niet eens geslepen) kwam van het vierde bord, waar de Wijk-aan-Zee-huisgenoten Henk Timmermans (Dordrecht) en Johan van de Griend (Sliedrecht en Dordrecht?) de vrede eerder tekenden dan de rest kon waarnemen.

Jerry van Rekom stond na 6 zetten al een stuk voor en de onervaren tegenstander strubbelde goed tegen, maar het leed was in de opening geleden . De Sliedrechtse voorsprong was dus snel een feit.

De Dordtse reserves hebben eindelijk weer een groot talent in de gelederen (Matthijs van de Velde) en dat bewees de jonge knaap door routinier Frank Stoute weg te combineren. De stand was dus weer gelijk.

Willem knokte zich naar remise

Willem Kuiper kwam na de opening in grote problemen en die problemen werden vergroot door tijdsachterstand. De tegenstander miste de mokerslag en Kuiper knokte zich uitstekend terug door actief te spelen. Remise was een logisch gevolg.

De strijd werd aan de eerste 2 borden beslist. Wim Hokken (bord 2) trof oude bekende (Conchita Dwars), maar van een vredelievende partij was geen sprake. Langzaam maar zeker kwam het Sliedrechtse kanon in het voordeel, even leek de oud-NK-speelster zich naar remise terug te kunnen knokken, maar ze miste een valletje, waardoor Hokken alsnog wist te winnen.

Kopman Peter van den Bergh kwam al snel in het voordeel, maar miste de beste voortzetting. Even leek tijdnood een groot gevaar, maar daarin sloeg de Sliedrechtse clubkampioen juist hard toe.

Met een 4-2 voorsprong en twee iets betere stellingen leek de winst voor Sliedrecht zeker. En dat klopte, want beide partijen (van Henk Prins en Jeroen Brandsma) eindigden in remise, zodat de eindstand definitief 3-5 werd.

Met 7 punten uit 7 wedstrijden eindigde het eerste team van Sliedrecht in de middenmoot met de kopmannen Peter van den Bergh en Wim Hokken als topscorers. Op naar volgend seizoen. Kijken hoe de teamleider de transferperiode uit zal komen!

Dit bericht is geplaatst in RSB Sliedrecht 1. Bookmark de permalink.

Geef een reactie