20 en 27 december: eerste 2 avonden van Rapidtoernooi

Met Wim Hokken als ” Herbstmeister”  duikt de interne competitie even in een korte winterstop.  Op  donderdag 3 januari gaat die weer verder en gaan we zien of Wim zijn belagers achter zich weet te houden.

Dit jaar is er een nieuw initiatief van Schaakvereniging Sliedrecht.  De vereniging organiseert een rapidtoernooi om 4 avonden dit seizoen.  De eerste 2 avonden zijn op 20 en 27 december.  Dit toernooi is niet alleen voor leden van de vereniging, maar iedereen kan meedoen.

Zie de flyer voor details.  Hieronder nog kort de opzet:

  • Er wordt gespeeld in 3 klassen, die lopen gelijk aan de ratinggroepen
  • Iedereen begint in de klasse van zijn eigen rating.  We spelen per avond 3 of 4 ronden in een poule van 4 of 5 (dus een halve competitie.  In de praktijk houdt dit in dat als er bv in de klasse > 1800  9 spelers zijn, ze worden ingedeeld in een poule van 4 en een poule van 5
  • In klasse 1 en 2 degraderen de laatst geëindigden van een poule naar een lagere klasse op de volgende avond, terwijl de winnaars van de poules in klasse 2 en 3 promoveren naar een hogere klasse.
  • Per avond zijn punten te verdienen voor de eindrangschikking
  • De beste 3 resultaten worden opgenomen in de eindstand per ratinggroep.  Ook al promoveer je en speel je in een hogere klasse, je blijft geklasseerd in je eigen ratinggroep. Je hebt alleen de mogelijkheid om meer punten te verdienen.  Doe je 4 avonden mee, vervalt de laagste score van een avond
  • De eerste ronde begint om kwart over 8, de avond is rond 11 uur afgelopen (in ieder geval het schaakgedeelte, daarna kan het natuurlijk nog gezellig zijn aan de bar)

Voor vragen kun je terecht bij Marcel Klein of Tobias Dekker.  Opgeven kan via:  tobiasdekker92@gmail.com of aan de zaal op de speelavond, maar zorg dat je dan echt om 20 uur aanwezig bent, anders kun je niet ingedeeld worden voor die avond. 

Wij hopen op een mooie opkomst!

Dit bericht is geplaatst in Rapid. Bookmark de permalink.

Geef een reactie