Niels Mijnster 23e clubkampioen van Schaakvereniging Sliedrecht

Tweevoudig clubkampioen Niels Mijnster

SLIEDRECHT – Vorige week wist hij zijn clubkampioenschap te prolongeren. Hij is al vanaf jonge leeftijd lid van de schaakvereniging en heeft zich ontwikkeld tot één van de sterkste schakers uit de bijna 85-jarige historie van Schaakvereniging Sliedrecht. Met zijn tweede cap heeft Niels Mijnster dat oordeel wel bevestigd.

In totaal zijn er bij Schaakvereniging Sliedrecht 85 clubkampioenen gehuldigd. In het seizoen ’44/’45 werd er niet gespeeld, maar in 1993 kende de club twee kampioenen, namelijk Jerry van Rekom en Wim Hokken. Deze veelvoudige kampioenen (Van Rekom 6 x, Wim Hokken 20 x) staan ook in de top 4, waarbij Hokken nog kans heeft om recordhouder P.C. Parel (22 x kampioen!) van de troon te stoten. Peter van den Bergh heeft voorzitter Van Rekom inmiddels van de derde plaats verdrongen door zijn 7 caps.

Jorik Klein, de jongste clubkampioen

Jorik Klein is verreweg de jongste kampioen met zijn 14 jaar. Met Jorik hebben we voor het eerst een combinatie van opa en kleinzoon als clubkampioenen. Opa Hans Klein gaf in 2007 al het goede voorbeeld aan kleinzoon Jorik.

Niels Mijnster is met zijn prolongatie van zijn kampioenschap in dit seizoen toegetreden tot de top 11 van veelvoudige kampioenen. Hij is dus met stip gestegen. De verwachting is dat hij de komende seizoenen de top 3 zal gaan naderen.

Mijnster wist het afgesloten seizoen van de 16 partijen er maar liefst 10 te winnen. Hij speelde 5 keer remise en verloor slechts één keer en wel van de uiteindelijke nummer 2, Adrian Mensing.

De verwachting is dat in de nieuwe competitie, die in september zal starten, het een enorme spannende strijd zal worden. Kampioen Mijnster zal op de huid worden gezeten door de talenten Adrian Mensing, William Gijsen en Dana Verheij, terwijl oud-gedienden zoals Peter van den Bergh en Wim Pool zeker willen laten zien dat ze nog kampioenambities hebben.

Klik hier voor de tabel met 23 clubkampioenen.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie