Mike Boom weet weer wat winnen is

Mike Boom weet weer wat winnen is

SLIEDRECHT – In de vierde ronde van het Gesloten Kampioenschap van de Drechtstreek heeft Mike Boom in aanvallende stijl gewonnen van jeugdspeler Joshua Koers. Zo weet de jeugdbegeleider van Schaakvereniging Sliedrecht na een paar rondes van louter nullen weer wat winnen is. Daarmee bewijst Boom dat hij de juiste vorm weer te pakken heeft. Dat belooft nog wat voor de 3 slotrondes.

Bovenaan heeft William Gijsen een gat geslagen met zijn concurrenten. Zelf wist Gijsen na een marathonpartij af te rekenen met een zich stug verdedigende Tim Schakel, terwijl de andere medekoploper na 3 rondes – Hans Klein – ook in het late eindspel onderuit ging tegen de eerste winnaar van het OKD, Willem Barendswaard.

Willem Barendswaard, nr. 2

Gijsen heeft zodoende een half punt voorsprong op Barendswaard, terwijl een achttal spelers al op 1 punt achterstand staat, waaronder de medefavorieten Peter vd Bergh en Adrian Mensing en de oud-winnaars Henk Prins en Robert en Jerry van Rekom.

Nieuwkomer Roel Post liet direct zien het schaken nog niet verleerd te zijn. Na een spannende partij wist Post van Tim de Waard te winnen. Een veel belovende start van de nieuwkomer.

Ook Michiel vd Berg liet een goede vorm zien door in het eindspel op zeer nauwkeurige wijze wedstrijdleider Mark van Hulst te verslaan.

Aanstaande donderdag heeft de vijfde ronde van het GKD plaats. Dan treffen koploper Gijsen en naaste achtervolger Barendswaard elkaar. Spektakel verzekerd!

Dit bericht is geplaatst in GKD 2021. Bookmark de permalink.

Geef een reactie