Nieuwkomer Rien Lodder stijgt met stip bij GKD 2021

Rien Lodder stijgt met stip

SLIEDRECHT – Hij speelde vele jaren niet bij een vereniging en werd onlangs – tijdens de online competities – lid van Schaakvereniging Sliedrecht. Dat Rien Lodder goed kan schaken bewijst hij tijdens het Gesloten kampioenschap van de Drechtstreek. Na 3 rondes staat hij met 2 punten in de subtop. In de derde ronde versloeg hij op overtuigende wijze Sami Al-yassin en daardoor wacht Lodder in de 4e ronde waarschijnlijk één van de favorieten.

Aan kop gaan nu nog 3 spelers, die nog een 100% score hebben. Topfavoriet William Gijsen kwam goed weg tegen Adrian Mensing die zijn aanval uiteindelijk succesvol gecounterd zag worden. Hans Klein had veel moeite met Maarten Hartkoren, die in tijdnood echter misgreep, waardoor de oudste deelnemer van het toernooi zich ook medekoploper mag noemen.

Tim Schakel is één van de koplopers

Tim Schakel had het heel lastig tegen Jurgen de Haan, maar wist na een mindere zet van De Haan alsnog het volle punt binnen te halen. Daardoor is Schakel één van de favorieten voor de eindzege geworden.

Achtervolgers Willem Barendswaard, Peter van den Bergh en de opnieuw verrassend sterk spelende Jaap Euser hebben slechts een halfje achterstand en zijn vastberaden de koplopers uit de gele trui te gaan rijden.

Onderaan sloegen de jonkies Willem Theunisse en Ricardo Veen. Theunisse zag Leo Koppelaar al snel voor Sinterklaas spelen, terwijl Veen vanuit verloren stelling zich tegen Mike Boom alsnog naar de winst knokte.

Aanstaande donderdag heeft de 4e ronde plaats. Zal deze ronde voor een ‘vorentscheidung’ gaan zorgen?

Dit bericht is geplaatst in GKD 2021. Bookmark de permalink.

Geef een reactie