Adrian Mensing weer kanshebber op GKD-titel

Kanshebber Adrian Mensing

SLIEDRECHT – In de vijfde ronde van het Gesloten kampioenschap van de Drechtstreek bij Schaakvereniging Sliedrecht heeft Adrian Mensing zich weer bij de kanshebbers gevoegd. In aanvallende stijl, waar Adrian om bekend staat, wist hij Hans Klein te verslaan. Met 4 punten staat Mensing slechts een halfje achter koploper William Gijsen.

Ook Robert van Rekom schaarde zich bij de titelkandidaten. De oud-winnaar van het OKD wist na een ingewikkelde partij de eerste winnaar van het OKD, Willem Barendswaard te verslaan. Daarmee heeft Van Rekom ook 4 punten en kan hij volgende week in de strijd tegen de koploper Gijsen voorbijstreven.

Dana knokte zich naar remise

Opvallend was de boeiende remise tussen 7-voudig clubkampioen Peter van den Bergh en wellicht toekomstig kampioen Dana Verheij. Aanvankelijk leek Van den Bergh de beste kansen te hebben, maar het grote talent knokte zich terug en na zware strijd eindigde de partij met het aannemen van het vredesaanbod.

Onderaan wist jeugdspeler Louis Liu Henri Hartog te verslaan, terwijl Willem Theunisse de smaak van winnen te pakken heeft door opnieuw een vol punt bij te schrijven tegen Simon Kadijk.

Aanstaande donderdag heeft de voorlaatste ronde van het kampioenschap plaats. De stukken staan al klaar voor een felle strijd.

Dit bericht is geplaatst in GKD 2021. Bookmark de permalink.

Geef een reactie