Sliedrechtse Rapid-vierdaagse van start!

SLIEDRECHT – Op donderdag 5 augustus is de eerste speelavond van de Rapid-vierdaagse gespeeld. De 35 aanwezige niet-vakantiegangers maakten er een gezellige en sportieve avond van. Menig verrassend resultaat kwam in de boeken.

De Havik was weer eens goed bezet

De vierdaagse wordt gespeeld in één grote groep, maar de prijzen worden na 12 ronden op basis van ratingcategorie verdeeld. Om een plaats in de eindrangschikking te bemachtigen, moet je minimaal 6 partijen hebben meegespeeld. Nieuwkomers (mits lid van Schaakvereniging Sliedrecht) zijn dus nog van harte welkom de komende donderdagen, er staan nog 9 partijen op het programma.

Sami tegen Janneke

Adrian Mensing en Robert van Rekom speelden zichzelf op speelavond 1 soepel naar de koppositie. Beide favorieten kwamen tot een 100% score door 3 partijen te winnen.

In categorie B startten Yaro van Beest en Peter Vis sterk met 2,5 punten, terwijl Simon Kadijk en Stefan van der Waal de leiding namen in categorie C met 1,5 punten.

Komende donderdag speelavond 2, waarin nog meer deelnemers op het toneel zullen verschijnen. De instromers worden overigens -ongeacht hun rating- ingedeeld op basis van een virtuele puntenscore: de helft van het totaalaantal gespeelde partijen tot dan toe. Dit om te voorkomen dat er structureel te grote ratingverschillen ontstaan tussen tegenstanders. De tussenstand na de eerste 3 ronden:

Arjan maakte geen fouten
Jorik (l) wil weer eens een titel op zijn naam gaan schrijven
Yaro (r) startte sterk

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie