Slimste sporters van Sliedrecht gaan gewoon door

Schakers gaan weer online

SLIEDRECHT – Ondanks alle coronamaatregelen, waaronder een strenge lockdown, laten de slimste sporters van Sliedrecht zich niet stoppen; geschaakt zal er worden! Zonder PCR-testen of afgebroken trainingskampen weten de leden van Schaakvereniging Sliedrecht elkaar op meer dan 1,5 meter afstand te bekampen. Het online schaken is na een boostercampagne weer gestart en dat leverde direct weer heel wat gedenkwaardige partijen en uitslagen op.

Arjan vd Leij, de 1e winnaar van 2022

In de tweede ronde van “Back to the Arena” sloeg Arjan van der Leij vooral in de laatste partijen hard toe. Dat leverde hem op het nippertje de ronde winst op. Fervent vaxxer Van der Leij bleef door een sterke eindsprint Teunis den Rooijen nipt voor en is de eerste winnaar van 2022.

Op de derde plaats eindigde pensionaris Kees Wessels, die de routiniers Jerry van Rekom en Wout Boer maar net voor bleef.

Nieuwkomer Pieter Pons bleek direct in vorm te zijn en met een zesde plaats bewees hij een sterke online-speler te zijn. Opvallend was ook de negende plaats van de (nu even niet) Vierdaagsewandelaar Peter Vis, die de aanstormende aspirant Franse coronavariantverspreider Ronald Breedveld (winnaar eerste ronde) voorbleef.

In de tussenstand lijken de “oudjes” Wout Boer en Jerry van Rekom goede kans te hebben op de eindoverwinning, al is de dreiging van Van der Leij groot.

Aanstaande donderdag heeft de derde en tevens laatste ronde van de competitie “Back to the Arena” plaats. Deze ronde staat nu al garant voor een gedenkwaardige stap richting het echte werk in De Havik met of zonder 2G…

Klik hier voor de tussenstand na de 2e ronde.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie