Dameoffer brengt winst voor Arco van Houwelingen

Arco won snel

SLIEDRECHT – In de 20e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht wist Arco van Houwelingen met een goed gespeeld dame-offer de winst naar zich toe te trekken tegen routinier Martin Prins. De partij duurde slechts 15 zetten en het offer was dusdanig goed geplaatst dat Van Houwelingen met een vrijpion meteen de pot beslechtte. Van Houwelingen blijft zo meedraaien in de top van de derde groep.

Na 20 van de 30 te spelen rondes staat Peter van den Bergh nog steeds bovenaan, maar de marge met nummer twee, William Gijsen, wordt steeds kleiner. Gijsen had de koppositie over kunnen nemen, maar kwam tegen Wim hokken niet verder dan remise. Arjan van der Leij bedreigt zelfs de positie van William na knappe winst op Jerry van Rekom.

Adrian Mensing had in Johan van de Griend een taaie tegenstander en kon pas in het eindspel de winst naar zich toe trekken en blijft hierdoor in de top 10 meedraaien. Willem Barendswaard moest een plaatsje toegeven na verlies tegen een ontketende Niels Mijnster.

Yaro kwam , zag en overwon

Stefan van de Waal kon zijn goede vorm van de afgelopen weken niet voortzetten en zag zijn stijging in de ranglijst gestopt worden door Hans Klein. Yaro van Beest speelde sinds lange tijd weer een partij en wist meteen tot winst te komen tegen de op papier sterkere Jeroen Brandsma.

Ook Simon Kadijk was na een lange pauze weer van de partij en wist te winnen van Leo Koppelaar. Willem Theunisse speelde sterk tegen Tim de Waard en zag zijn moeiter beloond met de winst.

Onderaan de ranglijst wist Johan Gijsen snel te winnen van Cees Moes en speelde Joshua Koers met een mooi stukoffer Mark van Hulst van het bord.

A.s. donderdag wordt de 21e ronde gespeeld en speelt het 5e team thuis tegen de reserves uit de Hoeksche Waard

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie