Tweede team in ware veldslag onderuit

Meinte Smink schoot met scherp

SLIEDRECHT – Het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft niet kunnen stunten tegen het eerste team van Bergen op Zoom. In de zevende ronde van de landelijke schaakcompetitie leed het team van commandant Jerry van Rekom een nipte 3,5-4,5 nederlaag ondanks een prachtige overwinning van Meinte Smink. Met nog 3 ronden te gaan moeten de Sliedrechtse reserves knokken voor handhaving.

Tegen Bergen op Zoom met oud-lid en oud-gemeenteraadslid van Sliedrecht Peter Kraaijeveld in de gelederen startte de veldslag van het tweede team met maar liefst 3 invallers. Twee spelers (Hans Klein en Teunis den Rooijen) werden uitgeleend aan de troepen van het eerste team dat een loopgravenoorlog moest uitvechten tegen naaste concurrent Souburg, terwijl legerarts Willem Kuiper verhinderd was.

De wedstrijd begon rustig met een saaie remise van Jerry van Rekom, die met een verkenner en een afwachtende artillerie een voordeeltje leek te hebben, maar dat bleek niet voldoende om de vrede niet te handhaven.

Vervolgens wist Kees Wessels met een deze tijd wat dubieuze opening (de Leningrader) de tegenstander langzaam maar zeker te omsingelen en uiteindelijk een mokerslag uit te delen. Tegen zoveel munitie was zelfs de muur van Bergen op Zoom niet bestand.

Vervolgens wist Meinte Smink het kanon van Bergen op Zoom onschadelijk te maken door het via enkele combinaties van het veldslag te verwijderen.

Schuilbunkerspecialist Johan
Oud-gemeenteraadslis Peter Kraaijeveld

Johan van der Griend had zich tegen Peter Kraaijeveld in eerste instantie in de schuilkelder verstopt, maar nadat hij zich uiteindelijk aan het front meldde bleek de strijd al op de meeste velden al voorbij en was de vrede het logische diplomatieke gevolg.

De strijd werd heviger nadat reserve-soldaat Kees van der Does pardoes op een mijn stapte en snel daarna de witte vlag kon hijsen.

Ook de kopman aan het front, Joost Stoker, miste al snel een belangrijke pion, vocht zich nog wel terug, maar gebrek aan munitie deed hem toch uiteindelijk het onderspit delven.

Met een 3-3 tussenstand werd het spannend, zeker nadat reserve-soldaat Martijn Stoker na een felle schuifpartij niets anders kon doen dan de vrede te tekenen tegen een aanvankelijk agressieve, maar later dus meer vredelievende tegenstander.

Alleen reserve soldaat Theo Dekker was nu nog bezig en moest de felle beschietingen van zijn geroutineerde tegenstander afweren. Het afweergeschut van Dekker leek aanvankelijk bestand tegen de losse flodders, maar nadat de tegenstander met scherp begon te schieten, moest Theo toch de witte vlag hijsen.

Door de verloren veldslag staat het tweede team nu in de gevarenzone. Met nog 3 gevechten te gaan zullen de manschappen zich eerst moeten herstellen om nog een paar keer te vlammen en zodoende handhaving in de derde klasse van de KNSB te kunnen bewerkstelligen.

Klik hier voor alle uitslagen en de stand in de derde klasse G van de KNSB.

Dit bericht is geplaatst in KNSB Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een reactie