Wedstrijdleider Van Hulst verschalkt tegenstander met stukoffer

Mark van Hulst won weer eens

SLIEDRECHT – Ze spelen al zo’n 30 jaar tegen elkaar en het saldo van alle partijen die ze hebben gespeeld zal waarschijnlijk nul zijn. Dan wint Koppelaar weer eens, dan Van Hulst en vaak is het remise. In de 22e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht was het Mark van Hulst die dit keer won. In het middenspel wist hij Leo Koppelaar op het verkeerde been te zetten en won een stuk, dat Van Hulst in het eindspel terug offerde voor 2 vrijpionnen, die uiteindelijk naar de winst liepen.

Aan de top verandert niet veel, want Peter van den Bergh en William Gijsen wisten beiden te winnen en nemen daardoor wel meer afstand van de concurrentie. Arjan van de Leij kon door remise te spelen tegen Tim Schakel niet dichterbij komen Met nog 8 ronden te gaan lijkt het dat de kampioenstrijd zal gaan tussen Van den Bergh en Gijsen.

Wim Hokken speelde weer sterk

Wim Hokken was weer eens ouderwets op dreef en won geroutineerd van Meinte Smink, terwijl Hans Klein in een lange partij wist te winnen van Johan van de Griend.

Kees Wessels won na een dubbel kwaliteitsoffer snel van Teunis den Rooijen en ook Bert Dobber was snel klaar tegen Maarten Hartkoren, die tegen zijn gewoonte in in de opneming een fout maakte.

Tjerry Hut speelde een sterke partij tegen Sami Al-Yassin en zag zijn moeite beloond met de winst. Henri Hartog heeft de smaak weer te pakken en won netjes van Rik Versteeg.

A.s. donderdag wordt de 22e ronde gespeeld en speelt het 1e RSB team thuis tegen Moerkapelle.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie