Hans Klein overrompelt ongenaakbaar lijkende koploper

Hans Klein overrompelde de koploper

SLIEDRECHT – De spanning in de interne competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht lijkt volledig terug. In de 26e ronde van de interne competitie wist Hans Klein namelijk de ongenaakbare koploper Peter van den Bergh op aanvallende wijze te overrompelen. Met eenmalig clubkampioen H\ans Klein weet je het nooit. Hij weet zijn stukken altijd goed neer te zetten met vaak als doel de vijandelijke koning aan te vallen, maar soms wordt tijd zijn grootste vijand. Dit keer dus niet en liet hij een verbijsterde zevenvoudig clubkampioen achter.

Aan de top wordt het dus steeds spannender. De marge tussen de 2 koplopers – Peter van den Bergh en William Gijsen – is nog maar 50 keizerpunten en met nog 4 ronden te gaan is alles nog mogelijk.

Ook de strijd om de derde plaats is nog in volle gang. 20-voudig kampioen Wim Hokken ging ertegen Arjan van der Leij ouderwets tegenaan en schoof de 1e teamspeler gedecideerd van het bord. Wim Pool profiteerde van deze uitslag door met zijn remise tegen Jorik Klein de 3e plaats over te nemen van Van der Leij, als is de marge minimaal.

Kees won gemakkelijk

Kees Wessels deed ook goede zaken in zijn partij tegen Willem Barendswaard. De strijd ging in de opening gelijk op, waarna Barendswaard besloot de knuppel in het hoenderhok te gooien onder de uitroep “De dood of de gladiolen'”. Helaas voor Barendswaard was de zet direct verliezend en kon Wessels niet alleen het punt, maar ook de gladiolen mee naar huis nemen.

Yaro van Beest liet opnieuw zien steeds beter te gaan schaken. Dit keer was Meinte Smink zijn slachtoffer. Ook Dana Verhey pakte een mooi punt tegen een op papier sterkere tegenstander en bond Adrian Mensing aan haar zegekar.

Jeroen Brandsma had, ondanks veel tijdsachterstand de betere stelling tegen Wout Boer, maar koos in het eindspel de verkeerde pion en moest alsnog zijn koning omleggen en ondanks goed spel zag Simon Kadijk het punt naar Rik Versteeg gaan, die achteraf vond dat hij niet had mogen winnen.

Martin Prins en Ferhat Erdogan speelden een interessante partij, waarbij Erdogan uiteindelijk de betere zetten wist te vinden en de winst pakte. André van Dieën moest vol aan de bak tegen Mark van Hulst die in het middenspel de betere stelling had. Van Dieën wist echter met een mooie tegenaanval in het eindspel alsnog te winnen.

A.s. donderdag wordt de 27e ronde gespeeld.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie