RSB-bekerteam onderuit in Rotterdam

Onze razende reporter Jurgen de Haan doet opnieuw verslag…

Reporter en puntenpakker Jurgen

ROTTERDAM – Vrijdag 29 april werd de kwartfinale van de RSB-beker tussen RSR Ivoren Toren en Sliedrecht gespeeld. Na een sterk staaltje psychologische oorlogvoering van de Rotterdammerts is het over en uit voor wat betreft de beker, er werd met 2,5 – 1,5 verloren.

De eerste klap kwam al voordat de partijen begonnen waren. Na een heldere uitleg over de manier waarop de bar gebruikt diende te worden, kwam het hoge woord eruit: er wordt geen alcohol geschonken. Toen uw verslaggever dat hoorde, keek hij angstig naar zijn teamgenoten Yaro en Jorik, met wie hij de donderdagavond daarvoor wat aangename alcoholische versnaperingen had genuttigd. Zij keken angstig terug. Dit zou een zware avond worden…

Na ongeveer een uur spelen kwam dit al uit. Yaro (bord 4, zwart) gooide enthousiast zijn koningsstelling open, maar na een paar zetten werd duidelijk dat dat niet helemaal nauwkeurig was. Uw verslaggever (bord 3, wit) was theoretisch weer eens niet op de hoogte, stond minder en had minder tijd. Johan (bord 2, zwart) speelde een messcherpe opening, waarin hij pionnen doneerde voor actief spel, maar heel concreet leek het nog niet. Op bord 1 was Jorik van kleur verwisseld, omdat hij in de opening een mindere zet speelde en dus vooral moest gaan reageren op de plannen van de tegenstander.

Yaro vocht zich dapper terug, maar door een fout moest hij toezien hoe de witte zware stukken zijn stelling konden binnendringen. 1-0 achter. Johan leek wat actiever te staan, maar uiteindelijk kon wit consolideren. Vervolgens werd de tegenaanval ingezet, die de tweede verliespartij van de avond inluidde.

Jorik hield zijn stelling keurig dicht en kon uiteindelijk afwikkelen naar een eindspel dat zo remise was, dat zelfs Carlsen het niet had geprobeerd te melken. Dergelijke stellingen kunnen alleen maar verloren gaan. Uw verslaggever wist wonder boven wonder nog een puntje te pakken. Na een mindere ruil van zwart kon een vernietigende aanval ingezet worden, die niet meer te pareren bleek.

Daarmee is het bekeravontuur helaas tot een einde gekomen. Men heeft de huid duur verkocht, maar uiteindelijk bleek 010 een maatje te groot.

Dit bericht is geplaatst in KNSB Sliedrecht 3. Bookmark de permalink.

Geef een reactie