OKD 2022 vanaf 16 juni van start!

Meld je aan via www.okdschaken.nl

SLIEDRECHT – Schaakvereniging Sliedrecht organiseert dit jaar voor de 15e keer het Open kampioenschap van de Drechtstreek. Dit traditionele, gezellige schaaktoernooi zal ook dit jaar weer plaatsvinden op de donderdagavonden in de maanden juni en juli. Het toernooi bestaat uit 7 ronden en er wordt elke donderdagavond één partij gespeeld. De strijd start op donderdag 16 juni en de overige rondes worden gespeeld op 23 juni, 30 juni, 7 juli, 14 juli, 21 juli en 28 juli. De prijsuitreiking zal op 28 juli na de partijen plaatsvinden.

Er zijn in alle ratinggroepen prijzen te winnen. Daarnaast zijn er ook gespecificeerde prijzen te winnen, zoals een prijs voor de beste jeugdspeler. De laatste editie van het OKD wist William Gijsen er met de titel vandoor te gaan. Hij zal uiteraard zijn titel gaan verdedigen. De organisatie verwacht dat veel oud-winnaars zoals Wim Pool, Peter van den Bergh, Robert van Rekom en Jorik Klein hier een stokje voor willen steken.

De toernooiopzet is dit jaar niet veranderd ten opzichte van de voorgaande edities: er worden zeven ronden volgens het Zwitsers systeem gespeeld in één grote groep. De prijzen zijn onderverdeeld naar 2 of 3 verschillende ratinggroepen, afhankelijk van het definitieve aantal deelnemers.

Het is mogelijk om maximaal twee bye’s op te nemen, waarbij elke bye een ½ punt oplevert. Het aanvragen van een bye moet minimaal 7 dagen vóór de betreffende ronde zijn aangevraagd. Extra bye’s of bye’s die niet tijdig zijn aangevraagd, leveren geen punten op.

Voor de finale ronde (28 juli) is het mogelijk om een bye aan te vragen, welke een ½ punt oplevert. In tegenstelling tot de overige rondes, moet deze bye vóór ronde 1 (16 juni 2022) aangevraagd zijn. Het aanvragen voor een bye in de finale ronde na de eerste ronde levert geen punt op.

Aanvang is elke donderdagavond om 20:00 uur.

Het speeltempo per speler is 90 minuten + 15 seconden extra vanaf zet 1. De toernooiresultaten worden binnen een maand aan de KNSB geleverd voor ratingverwerking. De aanmelding is reeds geopend. U kunt zich aanmelden op www.okdschaken.nl. Het inschrijfgeld bedraagt €5,00. Dit dient betaald te worden aan de zaal. Voor verdere vragen kunt u okdschaken@gmail.com contacteren.

Contactpersoon: Jorik Klein

Er wordt gespeeld in de vaste speelruimte van SV Sliedrecht: Activiteitencentrum De Havik, Thorbeckelaan 110 te Sliedrecht.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, OKD, OKD 2022 met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie