Jeugd domineert op eerste speelavond Rapid-Vierdaagse

William vaste bewoner van bord 1, David (r) wist 2 uit 3 te scoren

SLIEDRECHT – De maand augustus staat bij Schaakvereniging Sliedrecht in het teken van Rapid-schaken. Rapid is schaakjargon voor een partij waarbij de bedenktijd tussen de 15 en 60 minuten bedraagt, per persoon. De Sliedrechtse Rapid-Vierdaagse hanteert het speeltempo 20 minuten plus 5 seconden per zet extra. Na de eerste speelavond zijn de kaarten geschud: Titelfavoriet William Gijsen pakte 3 uit 3, evenals concurrent Lendert van den Ouden. In Groep 2 domineert de Sliedrechtse jeugd: Luana Mensing, Stefan van der Waal, Arie van der Starre en Micha de Jong oogsten het maximumaantal punten.

In totaal hebben zich 67 liefhebbers aangemeld voor de Rapid-Vierdaagse. Aanmelden kan uiteraard nog steeds: donderdag 11 augustus mag iedereen weer aanschuiven. De tussenstand na de eerste 3 partijen is als volgt:

Dappere Jabber scoorde 2 uit 3
Leo speelde puike partijen, die 1 punt opleverden
Dordtenaar Niels (r) pakte 50%, OKD-winnaar en Snelschaakkoning Jorik greep 2 uit 3
Samuel kroop na een pauze van 7 jaar weer eens achter het houten strijdtoneel
Deel van de speelzaal op de eerste speelavond

Dit bericht is geplaatst in Vakantie-verslagen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie