Tweede viertal schiet uit de startblokken

SLIEDRECHT- In de allereerste wedstrijd van het tweede viertal van Sliedrecht, of Sliedrecht 7, het is maar hoe je het bekijkt, hebben de aanstormende talenten een klinkende zege behaald. Met 3-1 werd Shah Mata verslagen. Daarmee volgt het team in de voetsporen van de andere klasbakken van onze vereniging, die ook de buit hebben binnengehaald tegen de schakers uit Rotterdam-Zuid. Hoe dat is gegaan, leest u hieronder.

Het winnende viertal (rechts)

Aan bord 3 speelde Willem Theunisse een bizar ogende pot. Dat heb je nu eenmaal met de Traxler. Gelukkig was Willem goed op de hoogte van de theorie, wat ook wel bleek in de partij. Al snel won hij een sloot materiaal. Dan is het een kwestie van rustig blijven en geen gekke dingen doen. Uiteindelijk kon Willem het punt binnenhalen zonder grote fouten te maken. Een partij uit een stuk dus, dat ziet een teamleider graag.

Na de 1-0 voorsprong kwam Shah Mata weer op gelijke hoogte. Ricardo Veen moest capituleren. Ook hij speelde een bijzondere partij. Al snel ging hij op de aanval over en hij dacht met een vork de partij uit te maken. Het paard kon echter geslagen worden. Ricardo herpakte zich gelukkig goed en won het verloren stuk weer terug. Andermaal trok hij ten strijde tegen de zwarte koning, maar helaas vergat hij zijn stormram goed te verdedigen. Die werd vervolgens opgegeten door de zwarte loper. Na een snelle counter van zwart die uitmondde in een dodelijke combinatie, kon Ricardo niet anders dan zijn koning omleggen. Jammer. De volgende keer even opletten bij het aanvallen en dan komen de punten vanzelf.

De stand was weer gelijk en men voelde de spanning toenemen. Michiel en Tim leken allebei beter te staan, maar beide spelers hadden ruzie met de klok. Van Tim zijn we dat wel gewend, maar ook Michiel kwam steeds verder achter in tijd. De hele partij stond hij hartstikke goed, alleen deed hij iets te rustig aan. Langzaam maar zeker kwam zijn tegenstander weer terug in de wedstrijd, tot die opeens mat werd gezet. Michiel dacht alleen materiaal te winnen, tot hij nog eens beter keek. De koning is dood en de rest weten we nu wel (zie de vorige verslagen tegen Shah Mata).

De tussenstand: 2-1. Alleen Tim is nog bezig. Inmiddels staat hij gewonnen, maar zijn tegenstander geeft niet op. Terecht overigens, want Tim blijft nog eens rustig nadenken, terwijl zijn tijd blijft tikken. Uiteindelijk vindt Tim gelukkig het winnende plan en met minder dan vijf minuten op de klok harkt hij nog meer materiaal bij elkaar. Niet lang daarna geeft zijn tegenstander op en is de winst een feit. De kopman speelde al met al een puike partij, ook al was het er een waar uw verslaggever hartritmestoornissen van heeft gekregen. Voor de andere teamleiders van V2 is het hopen dat Tim zijn cursus timemanagement goed afrondt.

De eerste overwinning van de Sliedrechtse talentenbrigade is binnen. Hoeveel zullen er volgen dit seizoen? We gaan het meemaken!

Dit bericht is geplaatst in Extern, RSB Viertal 2 met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie