Stuivertje wisselen aan de kop

Wim Pool in vorm

SLIEDRECHT – Na de 7e ronde van de interne competitie is er weer een andere koploper. Er zijn veel topspelers bij schaakvereniging Sliedrecht en dat is te merken als men naar de stand van verschillende rondes kijkt. Steeds is er weer een andere koploper. Jorik Klein ging deze ronde in als koploper, maar hij werd teruggezet naar de vierde plek door Wim Pool. William Gijsen profiteerde hiervan door van Wim Hokken te winnen en de koppositie weer over te nemen, met Pool vlak achter hem.

Wim Pool is in vorm in de interne competitie. Hij heeft achtereenvolgens weten te winnen van Peter van den Bergh, William Gijsen en Jorik Klein. Deze ronde was Jorik Klein dus het slachtoffer. Jorik had een off-day en kwam al gauw verloren te staan. Hij wist het nog lang te verdedigen, maar het resultaat stond eigenlijk al lang vast. Uiteindelijk wist Wim net voor middernacht de genadeklap uit te delen.

Wout op weg naar de top 5

Aangezien het nog redelijk warm is buiten wist William Gijsen ook weer een punt te pakken. Wim Hokken kreeg een steeds lastigere stelling voorgeschoteld en uiteindelijk ging hij in een slechtere stelling door zijn tijd, waardoor William weer de koploper is. Verder completeert Wout Boer de top 5 na een sterke overwinning op Jeroen Brandsma.

Daaronder wist Sami Al-yasin knap te winnen van Martijn Stoker en kon Henri Hartog zijn goede start helaas geen vervolg geven tegen de sterk spelende Johan van der Griend.

Jerry van Rekom en Peter van den Bergh hadden veel moeite met hun sterk spelende tegenstanders Maarten Hartkoren en Tjerry Hut. Tjerry had slim de dames geruild tegen Peter, maar uiteindelijk bleek Peter toch net iets sterker in het eindspel. Maarten koos voor een scherpe stelling, maar hier bleek erevoorzitter Jerry toch net iets scherper te zijn.

Een knappe remise van Peter

Peter Vis speelde een sterke partij tegen Robert van Rekom. Met de zwarte stukken kon Robert geen doorgang vinden tegen de opening van Vis, waardoor Vis knap een remise wist te boeken tegen van Rekom.
Rien Lodder wist mooi te winnen in een gezellige partij tegen vriend Johan Gijsen en Khaled Klib speelde sterk en wist daarmee Andre Langstraat te verslaan.

Nieuwe leden Remon Wismeyer en Rick Stuij speelden allebei sterke partijen en hun tegenstanders hadden het zwaar met de sterke weerstand van de mannen. Remon had veel kans op remise tegen Martin Prins, maar hij wilde meer. Dit werd helaas minder, maar met deze vechtlust gaat hij er zeker komen. Rick Stuy had een interessante materiaalverhouding. Uiteindelijk bleek de dame van tegenstander van Mark van Hulst net iets sterker. De punten gaan er zeker nog komen voor de nieuwe leden!

Volgende week staat alweer de 8e ronde van de interne competitie op de planning. Gaan we weer een nieuwe koploper zien?

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie