Bart van der Beek snelste stijger bij Snelschaak

Bart in opperste concentratie

Sliedrecht – Deze donderdag stonden er weer 5 snelschaakpotjes bij de jeugd in de Najaarscompetitie op het programma, die onder deskundige leiding van wedstrijdleider Cees Moes in De Havik werden afgewerkt.

Er werd geschaakt zonder mededogen en werd er gestreden voor elke meter grond, zoals het gezegde gaat, maar ook leek het wel alsof Sinterklaas al in het land was want er werden met een gul gebaar stukken over en weer cadeau gedaan. Vooral dames sneuvelden in het heetst van de strijd en was de een een dame kwijt, dan volgde vaak een gul gebaar van de tegenstander en kon ook die dame naast het bord plaatsnemen tussen de pionnetjes, paarden, lopers en torens die al eerder geslagen waren.

Opmerkelijk was de stijging van Bart van der Beek die, na een slechte start in een eerdere snelschaakavond met 1 uit 4, nu wel goed scoorde met 4 uit 5 en als een torpedo van plaatst 29 naar maar liefst een 6-e plaats ging. De grootste stijger in deze snelschaakronde en het zou zomaar kunnen zijn dat Bart aan het eind van de Najaarscompetitie een podiumplaats heeft bereikt, de concurrentie is gewaarschuwd.

Er was nog een geweldige stijger deze ronde en dat was die van Jabber al-Yassin, die met een plaats 23 voor zijn doen en talent veel te laag stond. Net als Bart scoorde ook Jabber 4 uit 5 en kreeg Jabber wat hij verdiende en wel een stijging van 16 plaatsen en kwam binnen de top-10 op plaats 7 terecht.

De enige die 5 uit 5 scoorde deze ronde was Theo Theunisse. Theo die zijn positie als koploper versterkte met deze superscore beschikt nu over een totaalscore van maar liefst 16 uit 18. De top-5 bleef na deze ronde ongewijzigd: (1) Theo Theunisse, (2) Micha de Jong, (3) Vincent Langstraat, (4) Jaimy Bakker en (5) Karel Peursem.

In de top-10 waren Bart en Jabber zoals vermeld doorgedrongen en ook Jurrian Verweij, nu 10-de, heeft zich daarbij gevoegd. Deze drie plaatsen gingen ten koste van Roël Koopman, William Theunissen en Sven Langstraat. Dat belooft wat voor de volgende snelschaakavond.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.