Sliedrecht 1 pakt een matchpunt

Arjan van der Leij speelde een sterke partij aan bord 2

SLIEDRECHT – Op 5 november heeft Sliedrecht 1 verdiend gelijkgespeeld tegen Schaakmat Westland 1. In een spannende wedstrijd ontbrak de mazzel om net een halfje meer te scoren. Op papier waren de teams aan elkaar gewaagd en dat bleek tijdens de wedstrijd ook.

Met 3 matchpunten doet het debuterende team het prima in de sterke 2e klasse. Dat er nog meer punten gescoord moeten worden om degradatie te ontlopen is zeker, maar na drie wedstrijden heeft het team meer punten dan door de meesten was verwacht. Het getoonde spel geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen.

Basisspeler Wim Pool was verhinderd, maar met clubkampioen Peter van den Bergh als vervanger mocht het team niet klagen. Teamleiders Jorik Klein en Robert van Rekom hadden er vooraf vertrouwen in. Robert doet verslag van de wedstrijd:

Niels Mijnster
Niels Mijnster had een moeilijke middag

Bord 1 was het strijdtoneel van Niels Mijnster. Onze hoogst gerate speler tegen de beste speler van Schaakmat Westland, een echte kraker dus! Beide heren lieten zien wat ze konden, wat resulteerde in een soms onnavolgbare partij. Het eindspel werd echter beter behandeld door de tegenstander, waardoor Niels tegen een zeldzame nul aanliep.

Arjan van der Leij mocht plaatsnemen op bord 2. Arjan wordt bijna 50, maar hij lijkt fitter dan ooit. Niet alleen met schaken, maar ook met hardlopen zet hij PR na PR op het bord. Met wit speelde Arjan sterk en wist hij de druk goed op te voeren op zijn tegenstander. Er leek op een gegeven moment meer in te zitten dan de remise die het uiteindelijk werd.

Superinvaller Peter van den Bergh mocht aantreden op bord 3. Peter had er zin in en had die ochtend nog snel zijn werkzaamheden in de tuin afgeraffeld om goed voorbereid te zijn. In een partij die leek te vervlakken, koos Peter het verkeerde plan, waardoor hij flink in de problemen kwam. Daar wist hij zich helaas niet meer uit te redden.

Topscorer Marijn in actie

Op bord 4 liet Marijn den Hartog opnieuw zijn dat hij goed in vorm is. Vroeg in de middag wist hij vanuit de opening positioneel voordeel te bereiken. Zijn tegenstander probeerde van alles, maar het ging van kwaad tot erger. Marijn speelde het zeer overtuigend uit en is met 3 uit 3 topscorer van het team!

William Gijsen stelde laat op de middag het matchpunt veilig door te winnen op bord 5. In een partij waar eigenlijk alleen William aanspraak mocht maken op de winst, moest hij er nog wel lang voor werken. Een toreneindspel met een pion meer werd gewonnen, ondanks creatief verdedigend werk van zijn tegenstander.

Mede-teamleider Robert van Rekom speelde op bord 6 een ingewikkelde opening. Beide spelers verbruikten daarom veel tijd om hun zetten te bedenken. Robert koos als eerste een verkeerd plan, waarna het een wonder was dat hij het eindspel nog wist te bereiken. Na het halen van de tijdcontrole gaf hij op in verloren stelling. Onder het motto ‘als je simpel bent, moet je simpel schaken’, heeft hij beloofd deze opening nooit meer op het bord te toveren in een KNSB-wedstrijd.

Teamleider Jorik Klein was niet ontevreden over zijn spel en het eindresultaat

De andere teamleider, Jorik Klein, deed het beter op bord 7. Hij kwam met zwart overwegend te staan en zijn tegenstander kon geen kant op. Hoe nu verder? Die vraag beantwoorden kostte Jorik zoveel tijd, dat hij eieren voor zijn geld koos en voor zetherhaling ging.

Adrian Mensing was weer goed in vorm. Hij liet zijn tegenstander op bord 8 vanuit de opening al kansloos. Het zag er erg sterk uit wat Adrian op het bord liet zien. Dat leidde dus ook tot een soepele winstpartij, erg knap gespeeld!

Een deel van het team feliciteert Wim met zijn 50e verjaardag en elkaar met het matchpunt!

De spannende wedstrijd werd achteraf uitgebreid nabesproken tijdens de borrel en het eten in De Havik. Met vertrouwen zien we de volgende wedstrijd tegemoet, uit tegen het sterke Rokado 1.

Dit bericht is geplaatst in KNSB Sliedrecht 1. Bookmark de permalink.

Geef een reactie