Tweede team zet Westland schaakmat

Volle bak in De Havik

SLIEDRECHT – Het tweede KNSB-team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft in de derde ronde van de KNSB-competitie verdiend gewonnen van Schaakmat Westland 2. Het team van teamleider Jerry van Rekom wist na een lange wedstrijd in een overvolle grote zaal van De Havik uiteindelijk met 5-3 te winnen. Daarmee blijft het tweede team ongeslagen en staat het in de top van klasse 4F.

De topscorers

Luana Mensing gaf haar “oude” teamgenoten het goede voorbeeld door in aanvallende stijl het lastige eindspel te winnen. Met 2 uit 2 is de jongste Mensing medetopscorer van het tweede team. Mede, omdat ook Willem Kuiper voor de tweede keer wist te winnen. Via een fraai matje wist hij zijn tegenstander te overrompelen.

Ook kopman Wim Hokken won in aanvallende stijl van zijn sympathieke tegenstander.

Mede-teamleider Johan van de Griend zag een stoomwals op zich afkomen en was niet in staat om deze te stoppen. Jerry van Rekom zag zijn worstelpartij uiteindelijk in remise eindigen.

Invaller Theo Dekker zette zijn tegenstander stikmat, zodat deze geen adem meer kon halen en dus moest opgeven.

Meinte Smink verloor halverwege de partij een pion en zag deze nooit meer terug. Uiteindelijk boekte Teunis den Rooijen een zwaar bevochten remise.

Met de tweede zege op rij blijft het tweede team dus meedoen om het kampioenschap in 4f, waar SHTV 1 wel de favoriet is.

Klik hier voor het sportieve verslag van Schaakmat Westland 2.

Dit bericht is geplaatst in KNSB Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een reactie