Khaled Klib schwindelt naar winst

Khaled counterde sterk

In de 10e ronde  van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht kon Khaled Klib een verloren stelling ombuigen  naar winst. Tegenstander Cees Moes ging er stevig tegenaan en wist al snel materieel voordeel te behalen. In het eindspel werd Moes iets  te gul en liet pardoes zijn dame instaan, waardoor Klib helemaal terugkwam in de partij en de overwinning naar zich toe trok.

Het blijft stuivertje wisselen aan de top. Na deze ronde staat Arjan van der Leij op de eerste plaats na moeilijke winst tegen Wout Boer. Van der Leij heeft slechts een kleine voorsprong op William Gijsen die in een wilde partij wist te winnen van Adrian Mensing.

Wim Pool ging verrassend onderuit tegen Dana Verheij, maar blijft op de 4e plaats, terwijl oud kampioen Niels Mijnster langzaam naar de top klimt na winst op Johan van de Griend.

Peter Vis en Tjerry Hut streden samen om het punt dat uiteindelijk naar Vis ging. Ondanks goed spel kon Rick Stuij geen vuist maken tegen Arco van Houwelingen.

Joost weet weer wat winnen is

Beide broers Stoker wisten hun partij te winnen. Joost won een regelmatige pot van Bert Dobber terwijl Martijn zijn handen vol had aan Maarten Hartkoren, die pas in het eindspel de vlag moest strijken.

Mark van Hulst kwam beter uit de opening dan Jaap Euser maar verzuimde om het voordeel te verzilveren en zag het punt naar Euser gaan. André van Dieën speelde zijn eerste partij van het seizoen en moest tegen Jerry van Rekom al snel zijn koning omleggen.

A.s. donderdag wordt de 11e ronde gespeeld en speelt 2e RSB team thuis tegen Onesimus uit Rotterdam.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie