Eerste RSB-team wint vierpuntenduel

Kopman Jerry kon snel aan het bier

SLIEDRECHT – Ondanks ( of wellicht dankzij) drie invallers heeft het eerste RSB-team van Schaakvereniging Sliedrecht haar eerste zege van het seizoen geboekt. In de eerste klasse B van de Rotterdamse Schaakbondcompetitie wist het team van teamleider Peter van den Bergh het vierpuntenduel tegen het eerste team van Maassluis winnend af te sluiten. Na een spannende wedstrijd bleven de punten in Sliedrecht; 4,5-3,5.

De als remisekoning bekend staande Jerry van Rekom kreeg als kopman dit keer zelfs geen tijd om remise aan te bieden, omdat zijn sympathieke tegenstander al na 14 zetten een stuk cadeau deed en direct de strijd opgaf.

Johan speelde keurig remise

Deze geruststellende voorsprong werd geconsolideerd door een nuttige remise van de in vorm zijnde Johan van de Griend. Vervolgens werd het spannend omdat Henk Prins en invaller Willem Kuiper beiden vrijwel kansloos verloren.

De achterstand werd echter omgezet in een voorsprong, doordat invaller Kees van der Does het voordelige eindspel vakkundig omzette in een vol punt, terwijl Pieter Pons een strategische partij naar zich toetrok en op fraaie wijze wist te winnen.

De voorsprong bleef in stand nadat invaller Adrian Mensing na een ingewikkelde partij uiteindelijk voor remise koos. Het slotakkoord kwam van de teamleider zelf, die na een flinke schuifpartij zijn tegenstander dwong om voor drie keer dezelfde stelling te kiezen.

Zo bleven de punten in Sliedrecht en klom het eerste RSB-team naar de middenmoot. Nog lang niet veilig, maar daarvoor is wel een flinke stap gezet.

Dit bericht is geplaatst in RSB Sliedrecht 1. Bookmark de permalink.

Geef een reactie