Jeugd schaakt stevig door

Jelle Peursem doet goed mee in Groep 2

Nu het steeds eerder donker wordt en de temperaturen langzaam naar het vriespunt zakken, maar het ook nog eens regent, zou je wellicht verwachten dat het bij de jeugdschakers in Sliedrecht wat rustiger is geworden. Maar dat is zeker niet het geval. Elke week schaken onze jeugdtalenten alsof hun leven er vanaf hangt. Wat ook opvalt is de steeds groter wordende groep van ouders die soms bij de borden staat, vaak wat veraf bij de ingang, maar er zijn ook al ouders gespot die ondanks de regen via de ramen naar binnenkijken.

Kortom, er wordt ook door het thuisfront goed meegeleefd met de schakers. En legt dat dan nog een beetje druk bij de talenten neer? Daar is weinig van te merken. Aanvallen worden stevig opgezet, verdedigende zetten gevonden, stukoffers worden aangenomen of soms ook zetten lang niet. En vaak wordt elke avond een nieuw stuk theorie geschreven.

Maar niet alleen wordt er stevig geschaakt. Ook wordt er les gegeven. Als je start bij de vereniging, dan is de begeleiding goed en is er altijd wel iemand te vinden die je wegwijs maakt op je eigen niveau. De boekjes van de stappenmethode worden wekelijks nagekeken en behandeld en het geleerde wordt dankbaar omgezet in praktijk achter het bord.

Natuurlijk kun je de eerste avond niet gelijk alles winnen, alhoewel er uitzonderingen zijn, maar na een paar avonden komen de punten als vanzelf, zo ook vanavond.

Want er werden 3 ronden interne competitie afgewerkt. Indeler Cees Moes verzuchtte aan het eind dat er veel lange en spannende partijen waren, maar dat weerhield Micha De Jong niet om alle 3 de partijen te winnen. Tegen directe concurrenten Jaimy Bakker en Theo Theunisse was het niet makkelijk, maar de voorsprong wordt groter en groter. Als er geen winterdag komt, ligt Micha op koers. Ook Karel Peursem rukt op, ook hij wist al zijn partijen te winnen en rammelt aan de poorten van de top 3. Maar het is sowieso een sterke groep in de breedte, want in het middenveld is het stuivertje wisselen.

In Groep 2 is het William Theunisse die hard toe slaat, althans in de laatste 2 ronden, want in de eerste ronde van de avond is het Merijn de Witte die verrassend William pootje licht. En ondanks dat het gat nog groot is, kloppen er ook andere spelers al nadrukkelijk aan de deur. Philip Leenman bijvoorbeeld blijft punten scoren, maar ook Joshua Terlouw gaat steeds beter schaken. Voorlopig komt de concurrentie nog bij Jelle Peursem en Julian Theunisse vandaan, maar de nieuwelingen komen steeds dichterbij.

Kortom, het jeugdschaak bloeit in Sliedrecht. En er is uiteraard ruimte voor meer. Volgende week stroomt opnieuw de Havik vol met wellicht onze nieuwe generatie.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie