Offday tweede team

Volle bak in De Havik

SLIEDRECHT – In een overbevolkte speelzaal De Havik heeft het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht een duidelijke nederlaag geleden tegen DSC 3 uit Delft. Met maar liefst 2-6 ging het team van Johan van de Griend en Jerry van Rekom de bietenbrug op. De winterstop dient om de boel weer op orde te krijgen. Kijken of dat de routiniers gaat lukken.

Met maar liefst drie invallers trof Sliedrecht 2 een sterk Delfts team. Dat bleek al snel, want als de Sliedrechtse staartborden snel verliezen dan belooft dat niet veel goeds. Met “Het kan mee of tegen zitten” gaf Van de Griend al aan dat het was misgegaan. En als de topscorers van het team – Luana Mensing en Willem Kuiper – dan ook nog eens verliezen dan is de kans op een goed resultaat vrij klein.

Theo Dekker won wel

Ook kopman Jerry van Rekom kon zijn koning neerleggen na een strategische partij, waarin de strijd lange tijd gelijk op ging. Nadat invaller Joost Stoker ook vrij kansloos verloor leek het een desastreuze middag te gaan worden.

Gelukkig boekte Teunis den Rooijen een solide remise, terwijl Dana Verheij de tegenstander liet zweten, maar uiteindelijk ook in remise moest berusten.

Invaller Theo Dekker redde de eer en wist via counterschaak zijn tegenstandster te overrompelen.

Terechte nederlaag. Blad omslaan en na de winterstop op naar de volgende wedstrijd .

Dit bericht is geplaatst in KNSB Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een reactie