Goed resultaat voor Sliedrecht 2 RSB

Arco en Stefan gaven het goede voorbeeld

ROTTERDAM –  Het nieuwe jaar is nog maar net van start gegaan of het tweede RSB-team van Sliedrecht heeft de eerste wedstrijd van 2023 al weer achter de rug. Donderdagavond 5 januari was Erasmus de tegenstander in de uitwedstrijd in Rotterdam. Na een klinkende winst tegen Spijkenisse in de eerste ronde en een nipt verlies tegen Onésimus in de tweede ronde, mag Sliedrecht geen matchpunten meer morsen. Althans, niet als je kampioen wilt worden. Het doel van de derde ronde is dan ook: winnen!

Met een bijna fitte selectie wordt afgereisd naar Rotterdam. Bijna, want 1e bordspeler Peter Vis meldt zich telefonisch af bij de teamcaptain. Aan de andere kant van de telefoon wordt er zo hard geblaft, dat het er op lijkt dat Vis met een hond op schoot zit. De geluiden blijken echter van Peter zelf afkomstig, waardoor direct duidelijk wordt dat hij niet kan spelen. Gelukkig is Maarten Hartkoren bereid in te vallen aan het kopbord, waardoor Sliedrecht verzekerd is van een sterke bezetting.

De kopmannen

Aangekomen aan de Apollostraat in Rotterdam is het even zoeken naar de juiste ruimte. Al gauw blijkt dat we mogen spelen in een sfeervolle, in kerstsferen gehulde ruimte. Twee teams van Erasmus spelen deze avond een RSB-wedstrijd. Verder is het rustig, omdat de clubavond van Erasmus op een andere avond is.

Na bijna anderhalf uur spelen, zien veel schaakstellingen er nog evenwichtig uit. Hier en daar is er aan Sliedrechtse zijde een duidelijk voordeel op het bord te bespeuren. Bijvoorbeeld bij Arco van Houwelingen. Met een dame-loper batterij op bord 7 gunt hij zijn tegenstander geen lang leven. En inderdaad, even later is de eerste winst binnen voor Sliedrecht. Opnieuw laat Arco zien dat hij klaar is voor een hoger niveau.

Een uur later zorgt Stefan van der Waal aan bord 6 voor de 2-0. Met een loper-dame tegen paard-dame eindspel, weet hij de koning van zijn tegenstander zo op te drijven, dat het hem uiteindelijk de partijwinst oplevert.

Ondertussen bestelt de tegenstander van Maarten Hartkoren aan bord 1 zijn 2e biertje. Toegegeven, de stelling van de tegenstander is duidelijk beter. Maar stilletjes denkt Maarten: dat gaat lekker zo.

‘Dit is loepzuivere geschiedvervalsing!’, klinkt het opeens van nabij de kerststal. Arco, die de tijd doodt door zich te vergapen aan de kerstman, koekjes voor het ‘goede doel’ en andere snuisterijen, staat met open mond voor de kerststal. ‘Allemaal blanke herders, dat kan helemaal niet!’

Tegen de klok van 23:00 uur komt Maarten steeds slechter te staan. ‘U lust zeker nog wel biertje?’, probeert Maarten nog. Maar de uitwerking van de drank komt te laat en Maarten moet helaas capituleren.   

Bert en Tjerry wonnen ook

Kort daarna zet Bert Dobber aan bord 5 de score op 3-1. Met een overwicht in initiatief en een afgedwongen promotiepion is dat een verdiende beloning voor de routinier.

Slechts een paar minuten daarna weet André van Dieën het eerste matchpunt naar binnen te trekken aan bord 8. Teamcaptain Jaap is inmiddels zelf in het eindspel belandt met weinig tijd en heeft daardoor niets meegekregen van de afwikkeling bij André.

André won van oud-gediende Anton van Bokhoven

Zowel Henk van der Hoek aan bord 2, als Jaap aan bord 3 besluiten hun partijen met remise. Tjerry krijgt ook een remiseaanbod voorgelegd. Als hij verneemt dat de winst voor Sliedrecht inmiddels binnen is, besluit hij door te spelen. Een goede beslissing, want even later positioneert hij zijn koning op de sleutelvelden en loopt met een vrijpion naar de overwinning.   

Sliedrecht wint met 2-6 en doet goede zaken! En nu resteert een hele lange pauze door 2 vrije ronden. Pas op dinsdag 9 mei wordt de volgende ronde gespeeld tegen PASCAL 2. Zo’n lange pauze is natuurlijk niet fijn. Maar reken maar dat de manschappen hard gaan trainen voor de confrontatie in Papendrecht.

Dit bericht is geplaatst in RSB Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een reactie