Julian van Dieën in vorm bij de jeugd

Julian startte het nieuwe jaar sterk

SLIEDRECHT – Afgelopen donderdag 5 januari is bij de jeugd het nieuwe jaar gestart met het vervolg van de Najaarscompetitie. En dat de jongens en meisjes er zin in hadden bleek al snel, want er werd op niveau geschaakt. Vooral Julian van Dieën bracht zijn goede voornemens voor 2023 direct op het bord, want hij wist 2 van zijn 3 partijen te winnen. Daardoor steeg Julian flink wat plaatsen in groep 1 en wel naar de tiende plaats. Met een goede eindsprint kan Van Dieën jr. zelfs nog stijgen naar de top 5.

Aan kop lijkt titelverdediger Micha de Jong niet meer te achterhalen. Met 3 overtuigende winstpartijen wist De Jong zijn koppositie flink te verstevigen. De strijd om de overige podiumplaatsen is nog wel spannend, want zowel Theo Theunisse, Jaimy Bakker als Jabber Al-Yassin komen daarvoor nog in aanmerking.

Rik zorgde voor een verrassing

Groep 2 lijkt een prooi te worden voor William Theunisse, die het nieuwe jaar niet echt overtuigend startte met een nederlaag tegen Rik Slagboom, maar zijn voorsprong op zijn concurrenten lijkt groot genoeg. Jelle Peursum en Julian Theunisse strijden ook nog voor het goud, vandaar dat er nog wel spanning is in groep 2.

Aanstaande donderdag heeft de volgende speelronde van de Najaarscompetitie plaats.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie